Društvo

Nastavljaju se prolećne temperature: Danas do 20 stepeni, ali će za vikend biti nestabilno

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/02/2024

-

07:36

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Period ekstremno toplog vremena se nastavlja sve do kraja meseca, a temperatura će danas dostizati čak 20 stepeni u Beogradu i Loznici. Priliv toplog, ali vlažnog vazduha sa Mediterana uzrokuje formiranje oblaka iz kojih će ponegde padati slaba kiša, kaže meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

"Nestabilno vreme posledica je mešanje tople i hladne vazdušne mase iznad Balkana te će padavine obeležiti i dane vikenda. Slaba kiša povremeno će padati u zapadnim i severnim predelima, dok će oblačno biti u celoj zemlji. Maksimalna temperatura danas od 14 na istoku, do 20 u Beogradu", navela je.

Južni vetar duvaće umerenim i povremeno pojačanim intenzitetom, a na planinama su mogući i uradi vetar do 50 km/h.

Dodatni razvoj kišonosnih oblaka, kako je dodala, obeležiće prvi dan vikenda. Slaba kiša padaće na širem području Srbije, a najviše padavina se očekuje u Vojvodini, gde će tokom celog dana biti oblačno i tmurno.

Zbog više oblaka, ističe, temperatura je sutra u padu, u većini mesta ostaje malo ispod 15 stepeni. 

"U nedelju ponovo toplije, lokalno i do 20 stepeni, ali i dalje promenljivo. Smenjivaće se sunce i oblaci, a pašće i poneka kap kiše. Od ponedeljka suvo i promenljivo oblačno uz osetniji porast temperature. Trenutni prognostički modeli najavljuju i do 22 stepena u hladu", rekla je Gojković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija