Društvo

Ukinuta presuda u slučaju "Farmakom", suđenje se ponavlja

Komentari

Autor: Tanjug

05/03/2024

-

15:20

Ukinuta presuda u slučaju "Farmakom", suđenje se ponavlja
Ukinuta presuda u slučaju "Farmakom", suđenje se ponavlja - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Apelacioni sud u Beogradu ukinio je prvostepenu presudu kojom je vlasnik "Farmakoma" Miroslav Bogićević iz Šapca bio osuđen na kaznu zatvora od pet godina, jer je njegovoj firmi nezakonito odobreno korišćenje kredita Privredne banke Beograd i naložio sudu da ponovi suđenje.

Drugostepeni sud je usvajanjem žalbi okrivljenih i njihovih branilaca, supruge optuženog Salaia i članova njegove uže porodice, ukinulo prvostepenu presudu i predmet vratilo prvostepenom sudu na ponovno suđenje, navodi se na sajtu tog suda.

Apelacioni sud smatra da je izreka presude nerazumljiva, protivrečna sama sebi i datim razlozima, kao i da su u presudi izostali razlozi o činjenicama koje su predmet dokazivanja.

Navodi se i da su razlozi koji su dati nejasni i u znatoj meri protivrečni, pri čemu su pojedine činjenice ostale neutvrđene i nedovoljno razjašnjenje tako da se presuda zasniva na pogrešno i nepotpuno utvrđenom činjeničnom stanju zbog čega nije moguće ispitati zakonitost i pravilnost presude.

Prvostepenom presudom predsednik kreditnog odbora Privredne banke Beograd Miodrag Salai bio je osuđen na kaznu zatvora od šest godina, dok su član odbora te banke Aleksandra Janković i finansijski direktor koncerna "Farmakom MB" Olivera Đorđević bili osuđeni na kazne zatvora od po dve godine.

Bogićević i Salai su optuženi za produženo krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, a Janković i Đorđević za izvršenje produženog krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica pomaganjem.

U optužnici je precizirano da su okrivljeni pribavili "Farmakomu MB" imovinska korist od 3.943.733.588 dinara.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija