Aktuelno

Apelacioni sud potvrdio optužnicu protiv Belivuka i Miljkovića zbog pranja novca, uskoro početak suđenja

Komentari

Autor: Tanjug

17/01/2024

-

17:36

Apelacioni sud potvrdio optužnicu protiv Belivuka i Miljkovića zbog pranja novca, uskoro početak suđenja
Apelacioni sud potvrdio optužnicu protiv Belivuka i Miljkovića zbog pranja novca, uskoro početak suđenja - Copyright E-Stock/Miloš Rafailović, Tanjug/Rade Prelić, Vladimir Sporčić, Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je danas rešenje o potvrđivanju optužnice protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i njihovih supruga, zbog sumnje da su izvršili krivično delo pranje novca.

Drugostepeni sud je odbio kao neosnovane sve žalbe i potvrdio rešenje Višeg suda o potvrđivanju te optužnice, navodi se u saopštenju tog suda.

Viši sud bi trebalo uskoro da zakaže početak suđenja.

Prema oceni Apelacionog suda, prvostepeni sud je u obrazloženju svoje odluke dao dovoljno jasne i argumentovane razloge o odlučnim činjenicama koje se odnose na konkretne dokaze.

Optužnicom su, pored Miljkovića i Belivuka, obuhvaćeni i Bojana Belivuk, Tanja Miljković, Filip Ivanovski, Marija Milutinov i Snežana Đorđević, zbog više krivičnih dela pranja novca za dela izvršena u periodu od  2015. do 2020. godine. 

Predmetnom optužnicom svim optuženima je na teret stavljeno produženo krivično delo pranje novca u saizvršilaštvu, osim Snežani Đorđević kojoj je stavljeno na teret krivično delo pranje novca u saizvršilaštvu. 

Protiv Miljkovića i Belivuka se vodi postupak pred sudom zbog sumnje da su organizovali kriminalnu grupu čiji se pripadnici terete za najteža krivična dela, među kojima je i sedam ubistava.

Ivanovski se tereti da je bio član te kriminalne grupe. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija