Društvo

Termini za mobilni mamograf na Novom Beogradu popunjeni: Žene mogu da zakažu pregled na sledećoj lokaciji

Komentari

Autor: Tanjug

06/03/2024

-

08:33

Termini za mobilni mamograf na Novom Beogradu popunjeni: Žene mogu da zakažu pregled na sledećoj lokaciji
Termini za mobilni mamograf na Novom Beogradu popunjeni: Žene mogu da zakažu pregled na sledećoj lokaciji - Copyright Euronews/Tara Tomović

veličina teksta

Aa Aa

Popunjeni su svi termni za besplatne preglede u mobilnom mamografu koji se nalazi ispred Gradske opštine Novi Beograd, ali sve zainteresovane žene i dalje mogu da zakažu svoj pregled za narednu lokaciju koja će biti u Beogradu na vodi, od 9. marta, ili za pregled u domovima zdravlja koji su izašli u susret Institutu za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", a to su domovi zdravlja Voždovac i Novi Beograd, kao i Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika "Železnice Srbije".

"Mobilni mamograf se od 2. marta nalazi na lokaciji ispred Gradske opštine Novi Beograd i do sada su popunjeni svi termini za pregled na ovoj lokaciji, ali u martu mesecu ćemo mi biti i na drugim lokacijama u Beogradu. Devetog marta uveče, posle završetka rada ovde planiramo da mobilni mamograf, ukoliko se ispune svi tehnički uslovi preselimo na lokaciju Beograd na vodi i tu žene takođe mogu da zakažu svoj pregled i da se pregledaju", rekla je za Tanjug dr Radoljupka Radosavljević. 

Prema njenim rečima, do sada je zakazano skoro 900 pregleda, od toga preko 600 u mobilnom mamografu, a u domovima zdravlja Novi Beograd i Voždovac, kao i u Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika "Železnice Srbije" su izašli u susret i otvorili su svoje termine - dodatne termine gde se pregledi takođe mogu zakazati pozivom na isti broj kao za mobilni mamograf.

"Žene i dalje mogu da zakažu svoje preglede u mobilnom mamografu koji će biti na sledećoj lokaciji i u domovima zdravlja koji nam pružaju podršku u ovoj akciji. Brojevi telefona su 060/7171969 ili 060/717-15-23", rekla je dr Radosavljević. 

Ona je dodala da žene vole da se pregledaju u mobilnom mamografu zato što nemaju osećaj da ulaze u zdravstvenu instituciju. 

"Do sada smo pregledali 270 žena zaključno sa sinoćnom akcijom, to je neki presek stanja. U prethodnoj akciji smo pregledali 2.050 žena i od toga je 170 žena upućeno na dopunsku dijagnostiku, od toga je šest rezultata bilo visokosuspektnih na karcinom dojke", rekla je dr Radosavljević. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija