Društvo

Sneg u martu posle proleća u februaru: Pred nama je još jedan tmuran i hladan dan, obrt stiže za vikend

Komentari

Autor: Euronews Srbija

08/03/2024

-

07:59

Sneg u martu posle proleća u februaru: Pred nama je još jedan tmuran i hladan dan, obrt stiže za vikend
Sneg u martu posle proleća u februaru: Pred nama je još jedan tmuran i hladan dan, obrt stiže za vikend - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Nakon skoro mesec dana veoma toplog i uglavnom sunčanog vremena juče nam je stiglo zahlađenje praćeno kišom i pojačanim vetrom. Priliv hladnog vazduha se severa Evrope spustio je temperaturu ispod 10. podeljka, a nešto svežije vreme zadržava se i danas, piše meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Kiša će danas biti lokalnog karaktera i znatno slabijeg intenziteta, a na planinama će provejavati sneg uz manje povećanje visine snežnog pokrivača. U poslepodnevnim satima dolazi do postepene stabilizacije vremena i razvedravanja. 

Maksimalna temperatura ostaje oko proseka, u većini mesta oko 10 stepeni, dok će na istoku i dalje biti malo svežije, do 7 stepeni. 

Severni vetar danas će zameniti jugoistočno strujanje koje nam za vikend donosi toplije vreme i više sunčanih perioda. 

Osim promenljivog, ali suvog vremena vikend će obeležiti i pojačan vetar. Košava će duvati sve do utorka, a udari vetra će u Banatu i na planinama biti i do 80 km/h.

U subotu će biti sa smenom sunca i oblaka, a temperatura će se kretati između 10 i 16 stepeni. U noći između subote i nedelje ponegde će padati slaba kiša, ali nam drugi dan vikenda donosi sunčano, veoma toplo i vetrovito vreme. Maksimalna temperatura ponovo će biti preko 20 stepeni, ali će jak vetar kvariti osećaj prijatnog prolećnog vremena. 

Od ponedeljka nestabilno, ali i dalje veoma toplo za prvu polovinu marta, sa temperaturom između 15 i 20 stepeni.

Komentari (0)

Srbija