Društvo

Najnovije informacije u potrazi za nestalom Dankom Ilić: MUP podiže helikoptere, razmatra se pretraga Borskog jezera

Komentari

Autor: Tanjug

30/03/2024

-

08:01 >> 11:26

Najnovije informacije u potrazi za nestalom Dankom Ilić: MUP podiže helikoptere, razmatra se pretraga Borskog jezera
Najnovije informacije u potrazi za nestalom Dankom Ilić: MUP podiže helikoptere, razmatra se pretraga Borskog jezera - Copyright Tanjug Video, Privatna arhiva

veličina teksta

Aa Aa

Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, koja je nestala u utorak u Banjskom Polju kod Bora, nastavlja se peti dan, a razmatra se pretraga Borskog jezera koje se nalazi u blizini. Policijske patrole i dalje obezbeđuju dvorište iz kojeg je devojčica nestala.

Po nalogu ministra Gašića danas će helikopteri MUP-a nadletati i opservirati širu oblast oko rejona gde je nestala dvogodišnja devojčica Danka Ilić, saznaje Tanjug.

Potraga za devojčicom, koja je nestala u utorak u Banjskom Polju kod Bora, nastavlja se peti dan, a razmatra se pretraga Borskog jezera koje se nalazi u blizini, javlja izveštač Tanjuga.

Policijske patrole i dalje obezbeđuju dvorište iz kojeg je devojčica nestala.

Euronews/Ljiljana Pavlović

 

Operativna istraga se nastavlja.

Policija je juče sa majkom dvogodišnje Danke Ilić išla na mesto gde je devojčica nestala, da im pokaže svaki korak i detalj tog dana, saznaje reporter Tanjuga na licu mesta.

Urađena je rekonstrukcija njihovog kretanja, a policija sa majkom nestale devojčice proverava sve informacije i saznanja.

Posle četiri dana potrage, i dalje nema nikakvog traga u vezi sa nestalom devojčicom. Prethodnih dana pretraženo je 10 kvadratnih kilometara oko kuće ispred koje je devojčica nestala, u pretrazi učestvuje više od 500 policajaca i spasilaca i dobrovoljci, a pretražen je i kanal ispod kuće koji vodi do rudnika.

Specijalistički timovi MUP-a pretražili su tunel, podzemne kanale i šahtove. Operativna istraga se nastavlja.

Otac nestale devojčice ispitan je na poligrafu i prošao je poligrafsko testiranje, a majka devojčice ne može da bude ispitana na poligrafu jer je trudna.

Tanjug Video

 

Juče, četvrtog dana potrage, na terenu su bila i dva specijalistička tima za spasavanje, koji su detaljno pretražili teren oko kuće gde je poslednji put viđena dvogodišnja devojčica.

U Bosni i Hercegovini uhapšene su tri osobe po nalogu Interpola Beograd, za koje se sumnja da su putem TikTok-a objavile da su povezane s nestankom devojčice. Policija je identifikovala IP adresu korisnika naloga sa teritorije Bosne i Hercegovine koji je uživo na Tik Toku izjavio da se devojčica nalazi kod njega u podrumu.

Tanjug/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

 

Na osnovu te informacije Federalna uprava policije Bosne i Hercegovine uhapsila je B. T. (22), M. T. (23) i Z. T. (52), obavila pretres i utvrdila da je informacija koju je izneo osumnjičeni lažna. Sarajevski portal ''Avaz'' je objavio da su istražitelji Odseka za Sajber kriminal FUP locirali putem IP adresa osobe koje su tvrdile da imaju saznanja o nestanku male Danke i koje su tražile 50.000 konvertibilnih maraka, odnosno oko 25.000 evra za otkrivanje tih informacija.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je u utorak oko 13.45 časova, a u trenutku nestanka na sebi je imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep. Devojčica ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara. Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem "Pronađi me". 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija