Društvo

Patrijarh Porfirije izdao nalog hramovima da prikupljaju pomoć za narod Grčke

Komentari

Autor: Tanjug

07/08/2021

-

16:54

Patrijarh Porfirije izdao nalog hramovima da prikupljaju pomoć za narod Grčke
Patrijarh Porfirije izdao nalog hramovima da prikupljaju pomoć za narod Grčke - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Srpski patrijarh Porfirije izdao je danas nalog svim hramovima u Beogradu i Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke da se na svim bogosluženjima skupljaju prilozi za građane Grčke, koja je pogođena katastrofalnim požarima.

Kako je saopštila Informativna služba Srpske pravoslavne crkve (SPC) patrijarh je takođe arhiepiskopu atinskom i sve Jelade Jeronimu poslao pismo u kojem izražava saučešće postradalima i ljubav i podršku Crkvi i grčkom narodu povodom katastrofalnih požara.

Patrijarh je zamolio arhiepiskopa Jeronima da sveštenstvu i bratskom grčkom narodu, pogotovo u oblastima koje su najviše pogođene vatrenom stihijom, prenese molitve vascelog srpskog pravoslavnog roda koji, kako je istakao, nije i nikada neće zaboraviti da je u skoroj prošlosti gotovo jedinog prijatelja u velikim, ratnim nedaćama koje je preživeo imao u bratskom grčkom narodu i sestrinskoj Jeladskoj Crkvi.

"Izobilna pomoć koju ste Vi, naša grčka braća i sestre, slali u srpske zemlje predstavljala je za nas ne samo hranu, odeću, obuću i druge potrepštine, nego i znak da u našoj blizini imamo najbliže prijatelje koji ne žele da učestvuju u nepravdi kojoj smo bili izloženi", istakao je patrijarh Porfirije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija