Društvo

U Srbiji danas sunčano i veoma toplo, temperatura oko 30 stepeni

Komentari

Autor: Euronews Srbija

08/04/2024

-

08:03

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Pred nama je pravi letnji dan. Temperatura i danas u većini mesta oko 30 stepeni. Kišobran ostavite kod kuće, rekla je meteorološkinja Euronews Srbija Milena Ćirković.

Podseća da je pre samo godinu dana, na današnji dan, prosečna maksimalna temperatura iznosila je oko osam stepeni Celzijusa, dok je tokom noći i jutra bilo mraza. Padala je kiša, ponegde i sneg, a godinu dana kasnije perd nama letnje temperature.

"Srbija se ovih dana nalazi pod uticajem veoma toplog vazduha koji sa vetrom stiže iz Afrike, dok nas anticiklon štiti od oblaka i kiše. U danu pred nama sunčano, vedro i suvo. UV indeks biće danas visok u većini mesta, zato povedite računa o dužini izlaganja suncu. Prepruka za danas su kreme sa zaštitnim faktorom i naočare za sunce", kaže Ćirković.

Temperatura danas prava letnja. U najtoplijem delu dana vrednosti će se kretati od 25 stepeni na jugu do 30 na zapadu, dok će 28 će biti maksimalna dnevna u Beogradu.

"Kada je reč o vetru, u košavskom podučju danas će duvati umeren i jak jugoistočni vetar. U ostalim predelima, biće mirnije gde će duvati slab do umeren", rekla je ona.

U naredna tri dana toplo i stabilno, što znači da kiše neće biti. Temperature ostaju iznad proseka.  Minimalna oko 10 stepeni Celzijusa, dok će maksimalna biti između 28 i 31 stepen. Promena vremena i osveženje prognozirani su za petak.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija