Društvo

Posle svežeg jutra, još jedan letnji aprilski dan: Temperature do 28 stepeni

Komentari

Autor: Euronews Srbija

11/04/2024

-

07:14

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Pred nama je još jedan sunčan i vedar prolećni dan. Drugi deo sedmice biće nešto svežiji sa temperaturama ispod 30 stepeni. I dalje bez kiše, bar do kraja ove nedelje.

Danas će UV indeks biti umeren do visok, pa treba voditi računa kada, gde i koliko dugo se izlažemo suncu. Štetno UV zračenje danas će najveće biti na planinama i na jugu naše zemlje. Preporuka je da nosite svetliju odeću i naočare, a da kožu zaštitite kremama sa zaštitinim faktorom.

Vazdušni pritisak iznad Srbije i dalje je visok, vreme je zbog toga stabilno, zato ni danas nema najave za kišu. Ono što se promenilo, jeste da je vetar skrenio sa južnog na severni i zato će od danas biti nešto svežije, navodi urednica Vremenske prognoze Euronews Srbija i meteorološkinja Milena Ćirković.

Nakon prijatnog jutra, dan će biti umereno topao. Maksimalna temperatura kretaće se od 23 do 28 stepeni. U Beogradu danas do 25 stepeni u hladu.

Dan će biti idealan za šetnju ili za boravak u prirodi. Biće sunčano i vedro uz visoke cirusne oblake, koji u velikoj meri propuštaju sunčeve zrake.

Kada je reč o vetru, mirno i tiho će biti u narednim satima. Tokom većeg dela dana duvaće slab do umeren severni vetar.

U petak i za dane vikenda  sunčano i umereno toplo. Temperatura će u najtoplijem delu dana ostati ispod 30 stepeni, a tokom jutra biće oko 10.

Promena vremena i zahlađenje očekuju se u utorak 16. aprila krajem dana. Tada će se temperatura spustiti ispod 20 podeljka.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija