Društvo

Letnji dani u aprilu: Danas pretežno sunčano i toplo, temperatura do 30 stepeni

Komentari

Autor: Euronews Srbija

09/04/2024

-

07:24

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Toplotni talas koji je počeo pre više od dve nedelje nastavlja se i narednih dana. Dnevna temperatura se trenutno kreće za skoro 10 stepeni Celzijusa iznad proseka, a mirno i sunčano vreme donosi nam i dodatni osećaj toplote, rekla je meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković. 

"Polje visokog vazdušnog pritiska štiti nas od kišonosnih oblaka sa zapada Evrope, te ćemo sve do kraja ove radne nedelje imati veoma stabilno i pretežno sunčano vreme", kaže Gojković. 
Temperatura će se danas kretati od 26 stepeni Celzijusa na istoku do letnjih 30 u Beogradu i mestima u Vojvodini.

"Jugoistočni vetar je danas u blagom pojačanju u odnosu na juče, pa će u košavskom području sredinom dana udari vetra biti i preko 50 km/h. U ostalim predelima ostaje mirno, skoro bez vetra, te će se činiti da je toplije od izmerenih vrednosti", navodi ona. 

Euronews/Ljiljana Gradinac

 

Vreme i sutra ostaje veoma toplo, u Beogradu i centralnoj Srbiji do 30 stepeni, međutim u večernjim satima dolazi do promene pravca vetra na severni i severozapadni, što znači da nam stiže blaži pad temperature. 

"Osim osveženja od nekoliko stepeni imaćemo i nešto više oblaka, ali bez padavina sve do petka", rekla je Gojković. 

Kako dodaje, drugu polovinu ove nedelje obeležiće smena sunca i oblaka, u petak lokalno u planinskim predelima sa slabom kišom, a temperatura će se kretati oko 25. podeljka. Tako će prvu polovinu aprila umesto prolećnog obeležiti prijatno letnje vreme.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija