Društvo

U Srbiji danas promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima: Kakav je vikend pred nama?

Komentari

Autor: Euronews Srbija

22/03/2024

-

08:27

U Srbiji danas promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima: Kakav je vikend pred nama?
Lepo vreme u Beogradu - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Vedro i sunčano vreme koje je obeležilo prethodnih nekoliko dana postepeno će zameniti oblaci, a za nekoliko dana stižu nam i obilnije padavine. Uticaj polja visokog vazdušnog pritiska postepeno slabi što će danas usloviti razvoj oblačnosti ponegde praćen slabom kišom, kaže meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković. 

Kako dodaje, poneka kap kiše očekuje se u brdsko - planinskim predelima, ali i na krajnjem severu zemlje. Padavine će biti lokalne, a tokom celog dana smenjivaće se sunce i oblaci. 

"Iako će danas biti sa nešto više oblaka, slabljenje severozapadnog vetra omogućava postepeno otopljenje, pa će tako u najtoplijem delu dana temperatura biti od 16 stepeni na istoku do 19 u Beogradu i mestima u Vojvodini", kaže Gojković.

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Veoma toplo vreme prognozira se za prvi dan vikenda kada će temperatura u većini mesta biti iznad 20 stepeni. U Beogradu i zapadnim predelima na kratko se očekuje i do 24 stepena. Vreme će biti vedro i sunčano, međutim u nedelju sledi intenzivna promena vremena. 

"Drugi dan vikenda donosi nam nagli pad temperature, lokalno i za više od 10 stepeni, a zahlađenje će biti praćeno jakim vetrom i kišom. Zbog naglog zahlađenja ponegde će i zagrmeti, a na planinama će ponovo padati sneg", kaže Gojković.

Prognostički modeli za narednu nedelju najavljuju veoma promenljivo vreme. Tako se za ponedeljak najavljuje sunčano vreme, a već u utorak nam stižu nove padavine. Smena sunčanih i kišnih dana biće skoro svakodnevna, ali treba naglasiti da temperatura neće pasti ispod 10. podeljka. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija