Društvo

Počeli Beogradski dani porodice: Organizovano 100 koncerata, 50 bioskopskih projekcija na otvorenom, 30 predstava

Komentari

Autor: Fonet

13/04/2024

-

13:20

Počeli Beogradski dani porodice: Organizovano 100 koncerata, 50 bioskopskih projekcija na otvorenom, 30 predstava
Počeli Beogradski dani porodice: Organizovano 100 koncerata, 50 bioskopskih projekcija na otvorenom, 30 predstava - Copyright Tanjug/Beoinfo/Miodrag Todorović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas, otvarajući manifestaciju "Beogradski dani porodice", na Trgu Republike, da će gradske vlasti "uložiti velika sredstva i energiju da ta manifestacija postane tradicionalna i nešto po čemu će Beograd, uz sve karakteristike koje ima, biti prepoznatljiv".

Šapić je rekao da će u naredna dva meseca, koliko će trajati "Beogradski dani porodice", širom centra grada biti "na desetine raznih manifestacija, događaja, biće puno pesme, radosti, veselja".

"Pokušaćemo da zadržimo i neke naše tradicionalne stvari koje gube trku s vremenom. Biće puno kulturno-umetničkih društava, mnogo mladih ljudi, dece koji će imati priliku da se predstave Beograđanima", rekao je Šapić.

Šapić je rekao da će kroz tu manifestaciju, koju organizuje Grad Beograd, pokušati da sačuvaju porodicu, koja je danas u velikim izazovima i iskušenjima, "kao nukleus društva, kao ćeliju našeg društva".

"Svi mi, na kraju krajeva, jesmo jedna velika porodica. Svi mi Beograđani, građani ove zemlje, čitav naš narod ukoliko ne budemo čuvali jedni druge i pokušavali da se nađemo jedni drugima u momentima kada je to neophodno onda se postavlja pitanje zbog čega živimo život", rekao je Šapić.

On je poručio da treba voditi računa jedni o drugima, jer "Beograd je uvek bio grad otvorenog srca, širokih zagrljaja i ruku".

Tanjug/Beoinfo/Miodrag Todorović

 

"Mi ćemo se tako i u buduće ponašati", istakao je Šapić.

"Beogradski dani porodice", održavaju se drugu godinu zaredom, a trajaće do 15. juna. To je manifestacija od posebnog značaja za Grad Beograd. U okviru manifestacije, najavljeno je 18 tematskih zona na brojnim lokacijama od početka Knez Mihailove ulice do Kalemegdana, kao i u samom parku.

Biće organizovano više od 50 festivala, 100 koncerata, 50 bioskopskih projekcija na otvorenom, više od 30 pozorišnih predstava, kao i brojne sportske aktivnosti, te programi posvećeni video igrama, muzici. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija