Društvo

Majka osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić iskoristila pravo da ne svedoči

Komentari

Autor: Tanjug

16/04/2024

-

09:34

Majka osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić iskoristila pravo da ne svedoči
Majka osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić iskoristila pravo da ne svedoči - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru danas je Svetlana D., majka osumnjičenog za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, iskoristila svoje zakonsko pravo da ne svedoči u postupku protiv svog sina i supruga.

Advokat Nebojša Živanović, branilac njenog supruga Radoslava D., izjavio je da je ona privilegovani svedok, s obzirom na to da su osumnjičeni njen sin i suprug, zbog čega je imala zakonsko pravo da ne svedoči u postupku.

Osumnjičeni za ubistvo devojčice su Dejan D. i Srđan J., koji se nalaze u pritvoru, ali su uhapšeni i brat i otac Dejana D., zbog sumnje da su mu pomogli da premesti, odnosno sakrije telo devojčice.

Brat Dejana D. je umro pre nekoliko dana u policiji, od, kako mediji navode, srčanog udara.

U Višem Javnom tužilaštvu u Zaječaru za Tanjug je rečeno da će osumnjičeni D.D. i S.J. biti upućeni na psihijatrijsko veštačenje čim se za to steknu uslovi, odnosno čim više ne bude neophodno njihovo prisustvo dokaznim radnjama koje se trenutno provode.

Dvogodišnja Danka Ilić, čije telo još nije pronađeno, nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a policija je, nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, uhapsila J.S. i D.D. iz Bora, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek kola i odneli na deponiju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija