Društvo

Prašinska oluja u Vojvodini: Na društvenim mrežama kruže snimci meteorološkog fenomena zbog koga se ništa ne vidi

Komentari

Autor: Euronews Srbija

16/04/2024

-

16:57

Prašinska oluja u Vojvodini: Na društvenim mrežama kruže snimci meteorološkog fenomena zbog koga se ništa ne vidi
Prašinska oluja u Vojvodini: Na društvenim mrežama kruže snimci meteorološkog fenomena zbog koga se ništa ne vidi - Copyright Instagram/hailz_srbija/Screenshot

veličina teksta

Aa Aa

Sudeći po snimcima koji su se pojavili na društvenim mrežama, prašinska oluja sa pljuskovima, grmljavinom i olujnim vetrom, zahvatila je pojediine delove Vojvodine.

Na snimku koji je podelila Instagram stranica @192, može se videti kako vetar podiže prašinu i u potpunosti smanjuje vidljivost na otvorenom.

Kako su ranije najavili naši meteorolozi, u Srbiji je i dalje aktuelan žuti meteoalarm, ali je upozorenje danas na severu zemlje izdato zbog kiše i zbog lokalne grmljavine koja se očekuje uveče.

"Promena vremena nam je sve bliža, to se vidi i na najnovijoj sinoptičkoj karti. Naime, sa severa, iz pravca Alpa, vidi se spuštanje jednog hladnog, vrlo intezivnog fronta koji će nas iz leta vratiti u zimu", kaže meteorološkinja Euronews Srbija Milena Ćirković.

Od sutra osetno hladnije

Dodaje da će dolazak tog fronta na naše zagrejano tlo, usloviti vrlo burne procese koji će se ogledati u vidi grmljavine, kiše i pljuskova. Kiša se u Srbiji očekuje večeras . U pojedinim mestima na severu oko 18 časova, a u ostalim predelima tek nakon ponoći. Veći deo današnjeg dana, dakle, biće suvo.

"Da nam se front približava, osetiće se po vetru koji će iz sata u sat duvati sve jače. Sa jugozapada će duvati jak vetar, dok će na planinama biti i olujnih udara", navela je Ćirković.

Kada je reč o temperaturi za danas očekuje nas postepen pad. Maksimalna dnevna biće u intervalu od 21 stepena na severu, do 30 na jugu i istoku. U Beogradu danas do 28 stepeni. Treba napomenuti da sa južnim vetrim stiže i pustinjski pesak, zato zaboravite na pranje prozora i automobila, jer će uskoro početi kiša.

Od sutra osetno hladnije. Očekuje nas pad temperature za oko 20 stepeni, kiša i pljuskovi biće česti, dok će na planinama južne Srbije provejavati sneg.

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija