Društvo

Radno vreme za praznike: Kako će raditi prodavnice i benzinske pumpe za Prvi maj i Uskrs

Komentari

Autor: Tanjug

24/04/2024

-

16:19

Radno vreme za praznike: Kako će raditi prodavnice i benzinske pumpe za Prvi maj i Uskrs
Radno vreme za praznike: Kako će raditi prodavnice i benzinske pumpe za Prvi maj i Uskrs - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Zanatski i trgovinski objekti za vreme vaskršnjih i prvomajskih praznika radiće skraćeno, dok će pojedni objekti biti zatvoreni 1. maja na Dan rada i 5. maja kada pravoslavni vernici obeležavaju Vaskrs.

Prema odredbama Odluke o radnom vremenu zanatstva i trgovine na teritoriji grada Beograda kojom se uređuje radno vreme trgovinskih i zanatskih objekata u vreme prvomajskih i vaskršnjih praznika u utorak, 30. aprila, dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od 9 do 18 sati, dok u sredu, 1. maja, dežurni prodajni objekti mogu da budu zatvoreni, u četvrtak, 2. maja, dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati.

Za vreme vaskršnjih praznika u petak, 3. maja, na Veliki petak dežurni prodajni objekti nespecijalizovanih trgovinskih formata, pretežno prehrambenog asortimana (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi) moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati.

U subotu, 4. maja, dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati, dok u nedelju, 5. maja na Vaskrs dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni, dok u ponedeljak, 6. maja dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati.

U dane prvomajskih i vaskršnjih praznika, nespecijalizovani trgovinski formati u kojima se obavlja trgovina na malo, pretežno neprehrambenog asortimana, kao i posebni trgovinski formati mogu da budu zatvoreni.

profimedia

 

Benzinske stanice tokom ovih praznika na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda rade 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6 do 20 sati.

Dežurni prodajni objekti koji u vreme državnih i drugih praznika obavljaju delatnost, dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena, istaknu na vidnom mestu objekta najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika.

Svi trgovinski i zanatski objekti u dane prvomajskih i vaskršnjih praznika mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od radnog vremena navedenog u saopštenju Sekretarijata za privredu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija