Društvo

Državni sekretar o uništenom bilbordu u Novom Sadu: Čin koji vređa romske žrtve

Komentari

Autor: FoNet

10/08/2021

-

16:05

Državni sekretar o uništenom bilbordu u Novom Sadu: Čin koji vređa romske žrtve
Novi Sad - Copyright Tanjug/Jaroslav Pap

veličina teksta

Aa Aa

Državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Stevan Gligorin najoštrije je danas osudio uništavanje bilborda u Novom Sadu, koji je postavljen povodom Dana sećanja na romske žrtve holokausta, kao i iscrtavanje neonacističkih simbola.

Gligorin je u pisanoj izjavi poručio da je to čin koji vređa romske žrtve, Rome koji danas žive u našoj državi i čin koji vređa Srbiju.

"Slavljenje ideologije u zemlji i narodu koje je, uz Rome i Jevreje, uvek bilo meta nacista alarm je za naše društvo“, poručio je Gligorin u saopštenju, izrazivši uverenje da će nadležni organi reagovati brzo i otkriti počinioca.

 

 

Ocenio je da je neophodno još više govoriti na ovu temu u cilju edukacije društva o jednom od najvećih zločina u istoriji čovečanstva i sprečavanja da se ovakvi i slični događaji ponove u budućnosti.

Istakao je da samo unapređenje položaja Roma i njihovo ravnopravno učešće u svim aspektima društvenog, kulturnog, političkog i ekonomskog života može da dovede do suštinskih promena, i naglasio da se Vlada Srbije zalaže za stvaranje društvene klime u kojoj niko ne sme biti ugrožen zbog svoje rase, porekla ili druge lične karakteristike. 

Komentari (0)

Srbija