Društvo

Zlatna Milica Mandić za Euronews Srbija: Trudim se da uživam sa porodicom, iza mene je veoma stresan period

Komentari

Autor: Eurnews Srbija

11/08/2021

-

10:30

Zlatna Milica Mandić za Euronews Srbija: Trudim se da uživam sa porodicom, iza mene je veoma stresan period
Milica Mandić - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

"Ponosna sam što sam bila deo ovogodišnjeg tima olimpijaca i što na ovaj način završavam svoju sportsku karijeru. Sada treba da razmišljam o budućnosti i da izaberem čime ću se baviti sa isitm žarom koji sam imala proteklih 20 godina kao sportista", rekla je za Euronews Srbija  reprezentativka u tekvondou Milicu Mandić.

Doček sportista nakon nekog prestižnog svetskog takmičenja neizostavno je emotivan i gotovo uvek se završi u suzama, naročito za one koji završavaju svoju karijeru. Tako je sinoć bilo za srpsku Milicu Mandić koja se sa Olimpijskih igara u Tokiju vratila sa zlatnom medaljom, a nedavno i dobila svoj mural u naselju Vojvode Stepe.

Nataša Jovanović/Euronews Srbija

 

Ona je u razgovoru za Euronews Srbija rekla da je ponosna što je bila deo ovogodišnjeg tima srpskih olimpijaca i što na ovaj način završava svoju profesionalnu i sportsku karijeru.

"Mislm da počinjem da budem svesna šta se desilo. Veliki je uspeh da su sprski sportisti, čiji tim nije bio veliki, osvojili ukupno devet medalja. Ponosna sam što sam bila deo svega toga. Kada ste sportista, znate koliko se ulaže i radi kako bi se postigao neki rezultat i znam koliko su svi oni vredno radili. Svako od njih je zaslužio uspeh", kaže Mandić.

Euronews Serbia

Kaže da uprkos tome što završava profesionalnu, sportsku karijeru, ne želi o tome previše da razmišlja, jer kako dodaje, sada uživa u trenuku i ne razmišlja previše o budućnosti.

"Jako mi je teško, trudim se da ne mislim o tome ovih dana i da se posvetim prijateljima i porodici. Ovo je bio jako stresan period za sve nas. Imam težak zadatak ispred sebe, jer sada treba da nađem neki posao koji ću da volim i radim sa istim žarom koji imam dok se bavim sportom. Život ide dalje, sada je vreme za neke nove stvari", kazala je Mandić dodavši da se nada da će sport uvek da bude deo njenog života.

Euronews/Printscreen

 

"Najveće olakšanje mi je palo u polufinalu. Svaka borba je bila teška, ali nakon ove borbe osetila sam da mi je pao neki teret sa leđa. Nakon toga, postala sam svesna da se zvrišio još jedan olimpijski ciklus", istakla je Mandić.

Inače, Milica Mandić osvojila je 27. jula, zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju. Mandić je u finalu pobedila Dabin Li iz Južne Koreje sa 10:7 i to je bila treća po redu zlatna medalja srpskih olimpijaca.

Komentari (0)

Srbija