Društvo

Košava je oslabila, pred nama topao i sunčan dan do 28°C: Sutra nova promena vremena

Komentari

Autor: Euronews Srbija

18/05/2024

-

09:06

Košava je oslabila, pred nama topao i sunčan dan do 28°C: Sutra nova promena vremena
Košava je oslabila, pred nama topao i sunčan dan do 28°C: Sutra nova promena vremena - Copyright Euronews/Ljiljana Gradinac

veličina teksta

Aa Aa

Košava je značajno oslabila od sinoć, a prvog dana vikenda očekuje nas sunčano i suvo vreme, a najviša temperatura iznosiće 28 stepeni.

Sinoptička situacija počinje da se menja, a ciklon iznad severne Italije se popunjava, slabi i odlazi dalje na sever, objašnjava meteorološkinja Euronews Srbija Milena Ćirković.

Ona navodi da će Srbija u narednih 24 sata sve više biti pod uticajem anticiklona koji se prostire sa istoka, što znači da će oblaka u Srbiji biti sve manje.

Prvog dana vikenda, u subotu, preovladavaće pretežno sunčano i suvo vreme u većini mesta. Prolaznih pljuskova može biti jedino u brdsko planiskim predelima u poslepodnevnim satima.

Košava polako slabi i do sutra ujutru će prestati, a jak, slapovit jugoistočni vetar zameniće slab do umeren, ističe Ćirković.

Temperatura će za dane vikenda biti u porastu. Minimalna, jutranja biće u intervalu od 11 do 14 stepeni, a maksimalna dnevna od 24 stepena u Negotinu do 28 stepeni u Nišu i Beogradu.

Od sutra promena vremena

Drugog dana vikenda očekuje nas nestabilno vreme, uz česte lokalne pljuskove kojih će biti širom Srbije.

Euronews/Ljiljana Gradinac

 

Iznad brdsko planiskih predela očekujemo i nevreme praćeno grmljavinom i gradom.

U narednih sedam dana u Srbiji se očekuje promenljivo, toplo i nestabilno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

Temperatura se do utorka 21. maja neće bitnije menjati kada ponovo očekujemo osveženje.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija