Društvo

Počinje prvi upisni rok za fakultete Univerziteta u Beogradu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

19/06/2024

-

09:32

Počinje prvi upisni rok za fakultete Univerziteta u Beogradu
Počinje prvi upisni rok za fakultete Univerziteta u Beogradu - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Prvi upisni rok na fakultetima Univerziteta u Beogradu (UB) počinje danas, 19. juna, prijavljivanjem kandidata, a završava se poslednjim danom upisa primljenih 12. jula.

Prijave kandidata za osnovne akademske, integrisane akademske i osnovne strukovne studije primaće se do 22. juna, a pojedini fakulteti proceduru prijavljivanja započeli su elektronski i pre zvaničnog početka roka, saopštio je Univerzitet u Beogradu.

Prijemni ispiti na 31 fakultetu beogradskog Univerziteta biće organizovani u periodu od 24. do 28. juna. Rok za objavljivanje preliminarnih rang lista je 1. jul, od kada počinje da teče i rok za podnošenje primedbi. 

Rok za objavljivanje konačnih rang lista primljenih kandidata na svim fakultetima je 8. jul, a upis će biti realizovan u periodu od 8. do 12. jula.

Svi detalji konkursa za upis nove generacije studenata objavljeni su na sajtu UB. Kako se navodi, na 107 studijskih programa za osnovne akademske, integrisane akademske i osnovne strukovne studije otvoreno je 15.283 mesta, od čega na budžetu 9.778, a samofinanasirajućih 5.505.

Rektor Univerziteta u Beogradu Vladan Đokić izjavio je da su fakulteti i Rektorat u punom kapacitetu spremni za upis nove generacije studenata, da su organizacione pripreme blagovremeno završene i poželeo uspeh na prijemnim ispitima svim kandidatima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija