Društvo

I ovog vikenda gužve na granicama Srbije: Na Horgošu čekanje i do tri sata, na Batrovcima kilometrske kolone

Komentari

Autor: Euronews Srbija/Tanjug

14/08/2021

-

08:39

I ovog vikenda gužve na granicama Srbije: Na Horgošu čekanje i do tri sata, na Batrovcima kilometrske kolone
Gužva na graničnim prelazima - Copyright kamere.amss.org.rs

veličina teksta

Aa Aa

Vozači danas treba da se naoružaju strpljenjem jer ih očekuje pojačan intenzitet saobraćaja gotovo u svim putnim pravcima i na graničnim prelazima, što je inače i uobičajeno za vikende tokom turističke sezone. Trenutno su najveće gužve na Batrovcima gde se formiraju kilometrske kolone u oba putna pravca. Pojedini putnici tvrde da su na obe granice proveli ovog jutra više od tri sata. Gužva je i na Horgošu gde se takođe čeka oko tri sata.

Takoše, danas i sutra biće najopterećeniji koridor 10 i auto-put Miloš Veliki, zbog čega treba očekivati povremeno i nešto duža zadržavanja na naplatnim stanicama, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). 

Kako se navodi, prvi dan vikenda karakterističan je po pojačanom saobraćaju na putevima ka jezerima i izletištima, ali i ka Crnoj Gori, Makedoniji, Bugarskoj, Mađarskoj i Hrvatskoj, kao i Guči zbog održavanja tradicionalnog sabora trubača.

kamere.amss.org.rs

 

Prema informacijama Uprave granične policije, najveće zadržavanje je na Horgošu gde na izlaz putnička vozila čekaju tri sata.

kamere.amss.org.rs

 

Na graničnom prelazu Batrovci prema Hrvatskoj ovog jutra zabeležene su kilometarske kolone, kako na ulazu, tako i na izlazu iz zemlje. Sa srpske strane, kolona vozila duga je oko tri kilometra. Nervozni vozači trube kako bi se proces prelaska granice ubrzao.


Iako na samom prelazu procedura nije opsežna, veći priliv putnika je uobičajen u ovo doba godine, kada je u jeku turistička sezona, ali i najave da se zbog koronavirusa mogu očekivati promene pri prelasku granica u narednom periodu. 

Na ostalim grničnim prelazima se čeka nešto manje, ali je u svakom slučaju na njima je gužva, pa tako na Gradini se na ulaz u Srbiju čeka 30 minuta.

Na teretnim terminalima u zemlji vozila na Kelebiji na izlaz čekaju 60 minuta.

Radovi na putevima

Javno preduzeće "Putevi Srbije" saopštilo je danas će u smeru Beograd-Niš, saobraćaj da se odvija desnom-zaustavnom saobraćajnom trakom i preticajnom trakom suprotnog smera, a u smeru Niš-Beograd, voznom i zaustavnom saobraćajnom trakom.

Takođe, na deonici Preljina-Mrčajevci, od 16. do 20.avgusta, od 6 do 18 časova, izvodiće se radovi na redovnom održavanju puta, a saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Na auto-putu E-75, granični prelaz Horgoš - petlja Horgoš, smer ka Novom Sadu, do 13.septembra izvode se radovi na rehabilitaciji kolovozne konstrukcije, a saobraćaj se odvija zaustavnom saobraćajnom trakom.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

Na deonici Lebane (Bojnik) - Lebane, do 20.avgusta, od 7 do 17časova radi se na presvlačenju kolovoza uz naizmenično propuštanje vozila, regulisano semaforskom signalizacijom.


Do 2.novembra, na deonici Bajmok-Sombor, saobraćaj je obustavljen zbog radova na rehabilitaciji državnog puta, od izlaza iz naseljenog mesta Aleksa Šantić do ulaza u naseljeno mesto Svetozar Miletić.

Alternativni putni pravac je državni put Bajmok-Pačir-Stara Moravica-Bački Sokolac, Krivaja-Gornja-Rogatica-Telečka-Kljajićevo, Čonoplja-Svetozar Miletić.

Upozorenje zbog visokih temperatura

Letnje vrućine i temperature koje u najtoplijem delu dana prelaze 35 stepeni, pa utiču na česte kvarove na vozilu, a koji donose nove i nepredviđene neprijatnosti vozaču i putnicima, zato vožnju planirajte pre 11 i posle 17 časova, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija