Društvo

Veliki šumski požari ponovo na Zlatiboru, gorelo i u Bajinoj Bašti: Izgoreli malinjaci, livade i lokalno groblje

Komentari

Autor: RIna

16/08/2021

-

16:30

Veliki šumski požari ponovo na Zlatiboru, gorelo i u Bajinoj Bašti: Izgoreli malinjaci, livade i lokalno groblje
Veliki šumski požari ponovo na Zlatiboru, gorelo i u Bajinoj Bašti: Izgoreli malinjaci, livade i lokalno groblje - Copyright Rina

veličina teksta

Aa Aa

Šumski požar zahvatio je površinu od jednog hektara u blizini mesta Dobroselica u opštini Čajetina. Nakon nekoliko sati borbe, vatrogasci su uspeli da vatrenu stihiju stave pod kontrolu.

"Požar je zahvatio nisko rastinje, livadu i deo šume. Ekipe vatrogasaca uspele su da lokalizuju požar i nije bilo opasnosti po okolne objekte. Sada dežuraju tri vatrogasca u slučaju da ponovo izbije požar na ovoj lokaciji", kazao je za RINU, Saša Cicvarić načelnik Odeljenja za vanredne situacije grada Užica.

Požari i u Bajinoj Bašti

U susednoj opštini Bajina Bašta, takođe su se dogodila još dva požara za koje se pretpostavlja da je kriv ljudski faktor, ali nisu pričinili veću materijalnu štetu.

U mestu Zlodol vatra je progutala površinu od oko pet hektara. Uglavnom su stradali malinjaci, šuma i livade, ali i seosko groblje u selu Pilica.

Zbog veoma dugog sušnog perioda i visokih temperatura požari su česti, tako da bajinobaštanski vatrogasci svakodnevno intervenišu.

Samo u poslednjih pet dana evidentirano je pet požara na seoskim grobljima izazvanih zapaljenim svećama.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija