Društvo

Novi dnevni izveštaj posle požara u Vinči: Kvalitet vazduha dobar

Komentari

Autor: Euronews Srbija

21/08/2021

-

12:22

Novi dnevni izveštaj posle požara u Vinči: Kvalitet vazduha dobar
Deponija u Vinči - Copyright Beoinfo

veličina teksta

Aa Aa

I danas je nastavljeno sa dogašavanjem požara na lokaciji deponije u Vinči, a na osnovu dobijenih izveštaja od "Beo čiste energije", Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd i Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprava za vanredne situacije u Beogradu, kvalitet vazduha u Beogradu ocenjen je kao dobar.

Kako se navodi u izveštaju za period od 20 časova 20. avgusta do jutarnjih sati 21. avgusta, Sekretarijat za zaštitu životne sredine je saopštio da je nastavljeno sa dogašavanjem požara na predmetnoj lokaciji. 

Požar je i dalje dubinskog karaktera i skoro je potpuno lokalizovan. Beli dim je prisutan u osetno manjoj meri na samo jednom lokalitetu.

Od Uprave za vanredne situacije u Beogradu, Sekretarijat je dobio izveštaj da je danas na prostoru gradske deponije "Vinča" angažovano jedno vatrogasno vozilo sa četiri vatrogasca-spasioca.

Takođe, od Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd, Sekretarijat je dobio izveštaj o stanju zagađenosti vazduha.

Na mernom mestu u Ovči vazduh se za navedeni period može oceniti kao odličan i dobar, što je slučaj i sa merenjima u KBC dr Dragiša Mišović, te Vinči.

Sa druge strane na mernim mestima u Zemunu, Novom Beogradu i Bulevaru despota Stefana, vazduh se može oceniti kao dobar i prihvatljiv.

Građanima se savetuje da ukoliko osete prisustvo dima u vazduhu zatvore prozore i izbegavaju boravak na otvorenom prostoru.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija