Društvo

Brojke drastično skaču: Najviše zaražanih koronom u ovom talasu, preminulo osam osoba

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/08/2021

-

15:02

Brojke drastično skaču: Najviše zaražanih koronom u ovom talasu, preminulo osam osoba
Brojke drastično skaču: Najviše zaražanih koronom u ovom talasu, preminulo osam osoba - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji je za poslednja 24 sata testirano 15.656 ljudi, od čega je pozitivno 2.216 njih. Preminulo je osam osoba.

Hospitalizovano je 1.007 pacijenata, a njih 44 se nalazi na respiratoru.

 Od 2.216 novih slučajeva korona virusa, koliko je u poslednja 24 sata potvrđeno u Srbiji, najviše ih je u Beogradu – 489, a trocifren broj novozaraženih imaju i Kragujevac – 118 i Niš – 101. Slede Novi Sad sa 77, Valjevo sa 65 i Kraljevo sa 56 novih infekcija. U Čačku i Užicu registrovano je po 49 novoobolelih, u Kruševcu 34, a u Novom Pazaru 31. U ostalim mestima zabeleženo je manje od 30 novozaraženih.

 

Da podsetimo, u Srbiji je juče na koronavirus testirano 12.091 osoba, a od toga je registovano 1.837 novozaraženih. Od posledica bolesti preminulo je četiri osobe.

 

 

Na današnjoj sednici Kriznog štaba glavna tema biće početak školske godine, izjavila je danas premijerka Srbije Ana Brnabić, ističući da su na razgovore pozvani predstavnici sindikata, prosvetnih radnika, kao i predsednici Foruma beogradskih gimanzija i Udruženja pedijatara. Takođe je dodala i daa će biti reči o obaveznoj vakcinaciji zdravstvenih radnika.

"Predlog je da krenemo normalno u školsku godinu, s punim fondom časova, uz obavezne maske, a apelujemo na sve prosvetne radnike da se vakcinišu. Mislim da je izuzetno važno da ove školske godine deca krenu normalno u školu", rekla je Brnabićeva.

načelnica Dečje klinike KBC Dr Dragiša Mišović dr Olivera Ostojić naglasila je da broj hospitalizovane dece raste, a stopa vakcinacije je izričito niska — odo 0,3 odsto u uzrasnoj grupi od 12 do 15 godina.

"Mi jutros imamo 19 dece na odeljenju, što je mnogo više nego pre par nedelja kada ih je bilo možda dvoje ili troje", ističe ona.

 

 

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija