Društvo

U Srbiji danas toplije, od sutra ponovo promena vremena

Komentari

Autor: Euronews Srbija

26/08/2021

-

07:18

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Danas će u Srbiji biti sveže, ali prijatnije nego juče. Najviša dnevna kretaće se od 24 do 28 stepeni. Kratkotrajni pljuskovi i grmljavina biće rezervisani za južni i jugoistočni deo Srbije. U Vojvodini i Beogradu biće suvo, uz smenu sunca i oblaka. Sutra stiže novi hladan talas.

"Front sa severa koji nam je doneo jesen, većim svojim delom napustio je Srbiju, tako da će vetar danas biti promenljivog pravca i duvaće slabim do umerenim intezitetom. Jutro je bilo sveže, na planinama i hladno", kaže meteorološkinja Milena Lazarević.

Ona je navela da će dan biti prilično svež za drugu polovinu avgusta, ali malo prijatniji nego juče, naročito u severnim predelima gde se delimično razvedilo. Najviša dnevna kretaće se od 24 do 28 stepeni.

"U petak nam stiže novi hladan talas koji će spustiti temperaturu za pet pa i više stepeni. Zahlađenje će biti praćeno i kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom. Ne očekuju se obilnije padavine, ali biti dovoljno da se trenutna situacija sa sušom popravi", kaže Lazarević.

Za dane vikenda malo stabilnije, uz nešto manje padavine koje će biti povremene i lokalne. Potpuna stabilizacija očekuje se od ponedeljka, kada će biti i toplije.

Komentari (0)

Srbija