Društvo

Smena sunca i oblaka: Popodne moguća kiša u Vojvodini i na zapadu zemlje

Komentari

Autor: Euronews Srbija

31/08/2021

-

08:01

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Pred nama je umereno topao period koji će povremeno pratiti kiša ili po koji prolazni pljusak. Veća količina padavina ne očekuje se u prvoj polovini septembra. Druga polovina septembra i početak oktobra mogao bi doneti veće padavine.

"Danas će u prepodnevnim satima biti više sunca, poslepodne u Vojvodini i u oblasti Drine nešto više oblaka iz kojih može pasti po koji prolazi pljusak a može i malo zagrmeti", kaže meteorološkinja Milena Lazarević.

Otopljenje

Maksimalna temperatura biće za nekoliko stepeni viša nego juče. Otopljenje će se najviše osetiti na jugu Srbije. U najtoplijem delu dana biće od 23 stepena na severu, do 28 na jugu i jugoistoku.

Tokom većeg dela dana duvaće slab do umeren zapadni i jugozapadni vetar, koji će poslepodne biti u skretanju na severozapadni.

U sredu nas očekuje slično vreme, sa šansom za kišu u predelima oko Kragujevca i južnije. Na severu suvo, uz smenu sunca i oblaka.

"Dnevne temperature biće u porastu, ali neće biti velikih tropskih vrućina. Živa u termometru i u najtoplijem delu dana ostaće ispod 30 podeljka. Slično kao i danas, i narednih dana južni predeli biće topliji od severnih i centralnih", navela je Lazarević.

Komentari (0)

Srbija