Društvo

Vesić: Grad Beograd pregovara sa investitorom iz Bloka 37 oko razmene lokacija

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

05/09/2021

-

19:02

Vesić: Grad Beograd pregovara sa investitorom iz Bloka 37 oko razmene lokacija
Vesić: Grad Beograd pregovara sa investitorom iz Bloka 37 oko razmene lokacija - Copyright Stefan Goranović/Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Nakon što je izvođač radova na gradilištu u Bloku 37 povukao preostalu opremu i uklonio gradilišne ograde, sledeći korak je da Grad Beograd završi pregovore sa investitorom oko razmene lokacija, saopštio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.


"Tada će ova lokacija postati gradska i dogovoriću se sa građanima oko javnih sadržaja koji će se tamo nalaziti", napisao je Vesić.

On je rekao da je "održao datu reč" i zahvalio je građanima Bloka 37, jer su se, kako je rekao, borili samo za svoja prava i nisu dopustili da ih zloupotrebe "razni politički mešetari kojima nikada nije stalo do rešenja problema već do jeftinih političkih poena".

"Hvala zato što su mi verovali od prvog sastanka da ću rešiti problem kako sam obećao. A bilo je mnogo više onih onih koji su sve učinili da se problem ne reši. Jedni zato što im je muka ljudi koji žive u Bloku 37 trebala da prave svoju politiku, a drugi jer problem rešavam ja, što oni ne bi mogli još, ali navikao sam na to", rekao je Vesić.

On je istakao da je stao iza građana u slučaju izgradnje u Bloku 37 jer su bili u pravu, saopšteno je iz Sekretarijata za informisanje Grada Beograda.

"Uvek ću biti na strani građana kada je ono što traže prirodno i kada su u pravu. Ja tako razumem posao kojim se bavim", poručio je Vesić.

Stanari su dugo protestovali protiv izgradnje poslovne zgrade velikih gabarita u ovom bloku, uz sam Bulevar Milutina Milankovića, koja bi im, kako kako su isticali, znatno umanjila kvalitet života.

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija