Politika

Investitor se povlači iz Bloka 37

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/09/2021

-

17:26

Investitor se povlači iz Bloka 37
Skidanje table - Copyright Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Kompanija Inobačka danas je počela sa uklanjanjem ograde oko gradilišta u beogradskom Bloku 37.

Prema rečima stanara, kompanija će do kraja dana ukloniti i sve preostalo sa parcele. Već je skinuta i tabla sa informacijama o investitoru i projektu, a sklonjen je i kontejner za radnike.

"Pitanje je kada će i kako obezbediti prostor na gradilištu s obzirom na postojanje visokih ukopa koji su izuzetno opasni za sve pešake i bicikliste", naveli su stanari bloka.

Euronews Srbija

Stanovnici novobeogradskog Bloka 37 protestovali su i sprečavali radove na izgradnji nove sedmospratnice na mestu predviđenom za parking za koju je investitor, kmpanije Durst imala potrebne dozvole. 

Građane je podržao i zamenik gradonačelnika Goran Vesić, a investitor je izneo očekivanja da grad reši problem s lokacijom. 

Građevinska kompanija lnobačka koja je bila izvožač radova ranije je saopštila da je Trećem osnovnom javnom tužilaštvu dala predlog za nadoknadu štete zbog opstrukcije radova u Bloku 37,  a da će predlog povući onog trenutka kada pisanim putem dobije konkretan predlog Grada Beograda o sanaciji štete i novim lokacijskim predlozima, saopšteno je ranije iz te kompanije.

Euronews Srbija

Kako je navedeno, Inobačka i investitor Durst Development su oštećeni u višemilionskom iznosu, jer je grupa građana nedeljama svojim telima blokirala ulaz i izlaz mašinama na parceli u Bulevaru Milutina Milankovića na Novom Beogradu i time onemogućila njihov rad.

Policija je saslušala pojedine stanara Bloka 37 po predlogu koji je izvođač "Ino-Bačka" uputio Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, a po kom stanare tereti za povredu člana 218 Krivičnog zakonika (Protivpravno zauzimanje zemljišta) i za pričinjenu štetu od njih potražuje 400 miliona dinara.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić na svom Fejsbuk profilu naveo je da će dogovor, koji će investitor imati sa gradom, podrazumevati da se odreknu prava na tužbu kako protiv građana, tako i protiv grada.

 

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija