Društvo

Inobačka: Povući ćemo predlog za nadoknadu štete zbog blokade u Bloku 37 kada Beograd da konkretan predlog

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/08/2021

-

15:16

Inobačka: Povući ćemo predlog za nadoknadu štete zbog blokade u Bloku 37 kada Beograd da konkretan predlog
Inobačka: Povući ćemo predlog za nadoknadu štete zbog blokade u Bloku 37 kada Beograd da konkretan predlog - Copyright Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Građevinska kompanija lnobačka saopštila je da je Trećem osnovnom javnom tužilaštvu dala predlog za nadoknadu štete zbog opstrukcije radova u Bloku 37,  a da će predlog povući onog trenutka kada pisanim putem dobije konkretan predlog Grada Beograda o sanaciji štete i novim lokacijskim predlozima, saopšteno je danas iz te kompanije.

Kako se navodi, Inobačka i investitor Durst Development su oštećeni u višemilionskom iznosu, jer je grupa građana nedeljama svojim telima blokirala ulaz i izlaz mašinama na parceli u Bulevaru Milutina Milankovića na Novom Beogradu i time onemogućila njihov rad.

"Budući da nisu ispunjeni, po ugovoru sa investitorom dogovoreni radovi, investitor ima puno pravo da tereti našu kompaniju za neizvršavanje ugovernih obaveza", poručuju iz Inobačke.

"lako smo zajedno sa investitorom, u više navrata javno ukazivali i na vreme upozoravali da su u ovom specifičnom slučaju, ove dve kompanije kolateral, te da su u pozadini političke igre pojedinaca, za to nisu imali sluha ni stanari, ni Grad Beograd", napominju iz kompanije.

Inobačka ukazuje da nikakav dogovor do danas nije postignut između Grada i investitora, jer Grad nije odgovorio na dopis investitora u pronalaženju dogovora.

Za sve naše buduće aktivnosti postoje institucije Republike Srbije, koje će utvrditi ko je odgovoran za nastalu štetu i propao projekat, "za koji smo imali apsolutno sve, zakonom propisane i u skladu sa istim ishodovane dozvole i prateću dokumentaciju", zaključuje se u saopštenju. 

Jedan od stanara Bloka 37 prethodno je za Euronews Srbija rekao da izvođač radova u Bloku 37 traži 400 miliona dinara, bez obzira na dogovor koji je nedavno investitor postigao sa Gradom, a u kome su investitoru ponuđene druge parcele i naknada štete.

Kako je naveo u policiji je saslušan prvi stanar Bloka 37 po predlogu koji je izvođač "Ino-Bačka" uputio Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, a po kom stanare tereti za povredu člana 218 Krivičnog zakonika (Protivpravno zauzimanje zemljišta) i za pričinjenu štetu od istih potražuje 400 miliona dinara.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić na svom Fejsbuk profilu naveo je da će dogovor, koji će investitor imati sa gradom, podrazumevati da se odreknu prava na tužbu kako protiv građana, tako i protiv grada.

"Kao što sam rekao, ovaj dogovor je u fazi realizacije i verujem da će tokom septembra biti potpisan. Koliko je meni poznato, investitor ne tuži nikoga, naveo je Vesić i dodao da kompanija Ino-Bačka nije investitor, već izvođač radova i da ne vidi nikakav pravni osnov da tuži bilo koga za bilo šta.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija