Društvo

Za vikend blago otopljenje, temperatura oko 30 stepeni

Komentari

Autor: Euronews Srbija

10/09/2021

-

08:09

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Nakon svežeg jutra u Srbiji će danas biti umereno toplo, sa maksimalnom dnevnom temperaturom od 24 stepena u Prištini, do 27 stepeni koliko se očekuje u severnim gradovima Srbije. Za dane vikenda očekuje nas blago otopljenje. Temperatura će se kolebati oko tridesetog podeljka.

"Srbija se i dalje, baš kao što smo i najavljivali, nalazi pod uticajem snažnog anticiklona koji nedozvoljava da kišonosni oblaci stignu do naših predela. U danu pred nama bez kiše, uz smenu sunčanih i oblačnih intervala", kaže mereorološkinja Milena Lazarević.

Ona navodi da će oblaci danas uglavnom prekrivati istočne i jugoistočne predele naše zemlje, dok će najviše sunca i danas imati Vojvođani i Beograđani.

Nakon svežeg jutra dan će biti umereno topao. Maksimalna temperatura biće za stepen do dva viša u odnosu na jučerašnji dan. U najtoplijem delu dana biće izmereno od 24 stepena u Prištini, do 27 stepeni koliko se očekuje u severnim gradovima Srbije.

"Kada je reč o vetru, košava je u većini mesta oslabila. Po koji jači udar očekuje se još tokom prepodneva u Vojvodini, nakon toga vetar će oslabiti i na ovom području", kaže Lazarević.

Prognoza za vikend

Narednih dana biće bez većih promena. Ostaje sunčano, vedro i bez kiše. Za dane vikenda očekuje nas blago otopljenje. Temperatura će se kolebati oko tridesetog podeljka.

Noći će sa druge strane biti veoma sveže.

Po kotlinama jugozapadne Srbije očekujemo i formiranje magle. Ovako toplo, prijatno letnje vreme pratiće nas i tokom većeg dela naredne sedmice, nakon toga, u petak stiže promena vremena, kiša i osveženje.

 

Komentari (0)

Srbija