Društvo

Poslednji trzaj leta, danas maksimalna temperatura 33 stepeni Celzijusa - popodne moguća kiša

Komentari

Autor: Euronews Srbija

16/09/2021

-

08:08

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Pred nama je najtopliji dan u ovoj sedmici i po svemu sudeći poslednji trzaj leta. U hladu danas do 33 stepena Celzijusa, kaže urednica vremenske prognoze Euronews Srbija i meteorološkinja Milena Lazarević.

"Iznad Srbije je i dalje dominatan anticiklon, odnosno polje povišenog vazdušnog pritiska, koje će oslabiti u petak, kada će se nakon dugog perioda, promeniti sinoptička situacija", rekla je ona.

Kako kaže, dan pred nama biće promenjiv i uz nešto više oblaka nego juče, ali će biti toplo. U večernjim satima može da se očekuju kratkotrajni pljuskovi i grmljavine, što će na neki način, kaže, biti uvod u promenu vremena koja nastupa u petak.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

"Dolazak kišonosnih oblaka i zahlađenje najaviće nam sve jači vetar.  U narednim satima duvaće umeren do pojačan jugozapadni vetar", rekla je Lazarević i dodaje da će se maksimalna temperatura danas kretati od 31 do 33 stepena Celzijusa.

Za vikend osveženje

Lazarević kaže da će četvrtak ujedno biti i poslednji dan sa temperaturom iznad 30 stepeni, i da nam nakon današnjeg dana stiže osveženje. 

"U petak i za dane vikeda osvežiće za pet do 10 stepeni, tako da živa u termometru uglavnom neće prelaziti 25. Najviše kiše pašće u petak. Vikend će zatim proći uz suvo i relativno sveže letnje vreme", rekla je Lazarević.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija