Društvo

Snažan anticiklon i dalje nas štiti od kiše: Ulazimo u topliji deo sedmice, već od sutra do 30 stepeni

Komentari

Autor: Euronews Srbija

09/09/2021

-

07:37

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Još danas će u Srbiji biti vetrovito, sa temperaturom od 25 stepeni, a već od sutra se približamo temperaturi od 30 stepeni Celzijusa, rekla je urednica vremenske prognoze na Euronews Srbija Milena Lazarević. 

"Snažan anticiklon iznad Velike Britanije i dalje nas štiti od kišonosnih oblaka i po svemu sudeći neće oslabiti ni do kraja nedelje", kaže ona.

Ovaj četvrtak obeležiće smena sunčanih i oblačnih intervala, a najviše sunca biće u Vojvodini i Beogradu.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

"Temperatura će biti slična jučerašnjoj. U najtoplijem delu biće dana kretaće se od 24 na jugu do 26 stepeni Celzijusa na severu. Tokom većeg dela dana duvaće topla košava. To je jak jugoistočni vetar koji najjače udare beleži u oblasti pored Dunava, a njegovo slabljenje možemo da očekujemo tek krajem dana", rekla je Lazarević.

Narednih dana još toplije, zahlađenje sredinom meseca

Prognoza za naredne dane donosi nam porast temperature, koji će biti blag i postepen. Najtopliji dani u ovoj nedelji biće subota i nedelja i tada bi u hladu moglo biti izmereno i 30 stepeni.

Lazarević dalje kaže da kiša može da se očekuje sredinom meseca. 

"Tada se iznad naših predela očekuje formiranje visinskog ciklona. Kombinacija tog ciklona i toplog vazduha koji će u narednim danima pristizati u naše krajeve, mogla bi izazvati burne procese u atmosferi. Zbog toga su na Jadranu moguće i kratkotrajne oluje, jači pljuskovi praćeni i grmljavinom. Za sve one koji planiraju odmor tamo odmor u drugoj polovini septembra neka obrate pažnju na vremensku prognozu", rekla je Lazarević. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija