Društvo

Kompanija Lasta o incidentu u Nemačkoj: Profesionalno smo postupili i zaštitili putnike

Komentari

Autor: Tanjug

23/09/2021

-

02:11

Kompanija Lasta o incidentu u Nemačkoj: Profesionalno smo postupili i zaštitili putnike
Kompanija Lasta o incidentu u Nemačkoj: Profesionalno smo postupili i zaštitili putnike - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Saobraćajno preduzeće Lasta danas je, povodom incidenta u autobusu koji je u utorak saobraćao na liniji Dortmund-Beograd, saopštilo da je u toj situaciji postupilo krajnje profesionalno i da je blagoremeno zaštitilo putnike.

"Lasta je krajnje profesionalno postupila u navedenoj situaciji i blagoremeno pružila zaštitu svim putnicima. Samo jednom putniku pružena je lekarska pomoć, ostali su bezbedno stigli do svojih odredišta u Srbiji. Vozači su takođe u dobrom stanju", ističe se u saopštenju.

U utorak, 21. septembra, po podne, u autobusu koji je saobraćao na međunarodnoj autobuskoj liniji Dortmund-Beograd jedno lice je, posle napada na putnike, uzelo dva vozača kao taoce. Specijalne jedinice nemačke policije savladale su napadača i tokom te akcije niko nije povređen.

"Pribranost i smirenost vozača, kao i sposobnost komunikacije sa različitim kategorijama putnika, imaju ključnu ulogu u rešavanju konfliktnih situacija tokom vožnje, kao i zaštiti bezbednosti putnika. Lasta je dosledna svojoj tradiciji u kojoj ključnu poziciju zauzima odgovornost prema putnicima, učesnicima saobraćaja i društvu u celini", dodaje se u saopštenju.

Putniku koji je zadobio povrede, SP "Lasta" želi brz oporavak, a ostalim putnicima se izvinjava na neprijatnosti koju su doživeli.

"Kao uvek do sada trudićemo se da ostanemo siguran i bezbedan partner kada je prevoz putnika u pitanju", dodaje se u saopštenju.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija