Društvo

Korona presek: Opet nagli skok broja novozaraženih posle vikenda, zabrinjava i broj pacijenata na respiratorima

Komentari

Autor: Euronews Srbija

27/09/2021

-

15:00

Korona presek: Opet nagli skok broja novozaraženih posle vikenda, zabrinjava i broj pacijenata na respiratorima
Korona presek: Opet nagli skok broja novozaraženih posle vikenda, zabrinjava i broj pacijenata na respiratorima - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji je u poslednja 24 sata testirana 20.561 osoba, od čega je pozitivno njih 6.736. Od posledica virusa preminulo je 46 pacijenata. Na respiratorima se nalazi 225 kovid pacijenata, dok je ukupno hospitalizovano 5.957 osoba.

Podsetimo, u Srbiji je juče kod još 5.389 osobe registrovan virus, dok je testirano 15.679. Preminula su juče 43 pacijenata od posledica koronavorusa.

Nova sednica Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa biće održana ove nedelje, danas je najavio državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek. On je rekao da će jedna od tema biti i kovid propusnice i da se čeka finalna odluka o njihovom uvođenju.

"Finalna odluka nije odobrenje Kriznog štaba već se bira najbolji model šta će obuhvatiti kovid propusnice, da li samo one tri stvari - barovi, kafići i noćni klubovi ili još nešto dodatno. Poenta je da se odabere ono što će najbolje uticati na uspostavljanje kontrole nad epidemijom", istakao je Đerlek za RTS.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija