Društvo

"Hajde da razgovaramo": Značaj dobrovoljnog davanja krvi i važnost edukacije iz prve pomoći

Komentari
"Hajde da razgovaramo": Značaj dobrovoljnog davanja krvi i važnost edukacije iz prve pomoći
Euronews - Copyright Euronews

Autor: Euronews Srbija

03/10/2025

-

08:05

veličina teksta

Aa Aa

Emisija "Hajde da razgovaramo" ima za cilj da donese svež pristup aktuelnim temama iz svakodnevnog života.

Gledaoci Euronews Srbije će svakog radnog dana moći od 16.00 do 17.30 da uživaju razgovorima koji se tiču porodice, društva, psihologije, ekonomije i drugih relevantnih tema koje često izostaju iz vesti dana.

U izdanju za petak, 3. oktobar, izdvajamo:

Gost "Hajde da razgovaramo" je sekretar Crvenog krsta Beograd Nikola Prica, a sa njim je i jedan od kapitena ekipe koja je postigla sjajan rezultat na državnom takmičenju u prvoj pomoći. Govorićemo o značaju dobrovoljnog davanja krvi, o važnosti edukacije iz prve pomoći, ali i o aktuelnim programima Crvenog krsta, od pomoći beskućnicima do promocije humanih vrednosti.

Da li znate šta je naturopatija? Da li verujete da telo, um i duh zajedno čine celinu zdravlja? Sve je više onih koji se okreću prirodnim metodama isceljenja, ali retko ko ih povezuje na ovako celovit način. Naša gošća je Dragana Blagojević Lombardeli, terapeutkinja naturopatije i autorka prve sveobuhvatne knjige o ovoj temi u Srbiji: "Priručnik za empatiju tela, uma i duha".

Dani su kraći, tanjiri su puniji, jesen i zima donose promene ne samo u garderobi, već i na trpezi. Da li znamo šta nam zaista prija u ovom periodu godine? Naša gošća je Ana Banduka Todorović, nutricionistkinja koja će govoriti o prelasku na jesenju i zimsku ishranu: šta konzumirati, kako priprema namirnica utiče na kvalitet obroka, šta da izbegavamo, i koliko kalorija pojedemo, a da ni ne primetimo.

Da li znate kako je izgledala prva šampita u Beogradu? Kada je kugla sladoleda postala luksuz, a naručivanje torte, statusni simbol? Predstavljamo knjigu "Slatki Beograd" neodoljiv vodiča kroz istoriju slatkiša u modernom Beogradu, autora Jova Anđića. Kroz zaboravljene recepte, porodične tajne i priče sa beogradskih ulica, otkrićemo kako su se ukusi menjali kroz vekove, od orijentalnih poslastica do bečkih torti. Upoznaćemo Beograd kroz šećer, med i uspomene.

Emisiju vodi Bojana Drašković.

Komentari (0)

Srbija