Društvo

Novi protest ispred Opštine Vračar zbog urušavanja zgrade u Vidovdanskoj

Komentari

Autor: Fonet

02/10/2021

-

15:23

Novi protest ispred Opštine Vračar zbog urušavanja zgrade u Vidovdanskoj
Vidovdanska ulica - Copyright Euronews/Emil Čonkić

veličina teksta

Aa Aa

Ispred zgrade Opštine Vračar u Beogradu danas je održan 12. protest povodom urušavanja zgrade u Vidovdanskoj ulici.

Jedan od organizatora protesta Konstantin Samofalov upitao je kako se od tvrdnje zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, da se ne zna ko su investitor i izvođač radova, došlo do toga da se postupak vodi protiv čak pet lica, koja se terete za teško delo protiv opšte bezbednosti.

Prema njegovim rečima, umesto što čelnici Srpske napredne stranke loše lažu, trebalo bi da prihvate činjenicu da je u njihovom mandatu potkopan temelj susedne zgrade koja se urušila.

"Nestručnošću prilikom izvođenja radova i nemarom, krajnje upitni investitor i izvođač, ugrozili su bezbednost i imovinu građana", istakao je Samofalov, generalni sekretar Socijaldemokratske stranke (SDS) i predsednik OG "Oslobodimo Vračar" uz konstataciju da će trošak izgradnje nove zgrade podneti Beograđani, još je dodao da bi "možda trebalo da se očekuje i da gradnja bude u interesu starog/novog investitora i SNS.

Samofalov je podvukao da su, "dok se ne utvrdi odgovornost, pojednako odgovorni svi - službenici opštine Vračar koji su izdali dozvolu za gradnju, Vesić Goran - vračarski neimar, kao i investitor i izvođač radova".

Tanjug/Zoran Žestić

 

 

Dušan Stevanović, predstavnik DSS smatra da problemi koji se dešavaju u različitim opštinama nisu izolovani, oni jesu lokalni, ali je njihov koren zajednički.

"Problemi mogu biti i lokalni, kao što je bio slučaj rušenja zgrade na Vračaru zbog kojeg se okupljamo, nedeljama unazad, ali problemi koji nastaju pod istim uticajem, kao sto je Plan Metroa mogu imati uticaj na sve građane Beograda", rekao je Stevanović.

On je istakao da problemi koji nastaju svakodnevno, na različitim mestima u Beogradu, ne smeju da se ignorišu.

"Ne smemo da ih prepustimo samo malom broju ljudi da to rešava, da o tome priča, jer ukoliko koren tih problema ne rešimo, nećemo moći da živimo u gradu koji je po meri svih njegovih građana, grada u koji smo se zaljubili baš zato što je prkosio, zato što je bio drugačiji i poseban", kazao je Stevanović

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija