Društvo

Savet REM-a predložio članove Privremenog nadzornog tela, na listi i Zekić i Smederevac

Komentari

Autor: Tanjug

15/10/2021

-

15:43

Savet REM-a predložio članove Privremenog nadzornog tela, na listi i Zekić i Smederevac
Tanjug/Tanja Valić - Copyright Tanjug/Tanja Valić

veličina teksta

Aa Aa

Savet Regulatornog tela za elektronske medije danas je, Ministarstvu kulture i informisanja, predložio šest članova Privremenog nadzornog tela za praćenje medija tokom izborne kampanje.

Kako se navodi u saopštenju, to su Olivera Zekić, predsednica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije; Milorad Vukašinović, član Saveta Regulatornog tela; Rajka Galin Ćertić, izvršna direktorka Regulatornog tela; Milan Todorović, generalni sekretar Regulatornog tela; Stevica Smederevac, načelnik Službe za nadzor i analizu programa emitera Regulatornog tela i Srđan Miljković, analitičar projekata u Regulatornom telu za elektronske medije.

Privremeno nadzorno telo za praćenje medija tokom izborne kampanje, formira se na osnovu odluke Vlade, a u skladu sa Završnim dokumentom Međustranačkog dijaloga o izbornim uslovima i konkretnim merama za unapređenje izbornog procesa u Republici Srbiji.

Rešenje o imenovanju članova Privremenog nadzornog tela donosi Ministarstvo kulture i informisanja.

Vlada Srbije donela je juče odluku o formiranju privremnog tela za praćenje medija, objavilo je Ministarstvo kulture i informisanja na svom Instagram nalogu.

"Predviđeno je da privremeno nadzorno telo ima 12 članova, a njegov sastav treba da obezbedi politički pluralizam i profesionalnu stručnost. Šest članova predlaže REM, a preostalih šest članova (u formatu 3+3), u skladu sa Završnim dokumentom Međustranačkog dijaloga o izbornim uslovima uz posredovanje Evropskog parlamenta od 18. septembra 2021. godine, predlaže predsednik Narodne skupštine nakon konsultacija sa kofasilitatorima Međustranačkog dijaloga o izbornim uslovima uz posredovanje Evropskog parlamenta", navelo je Ministarstvo za kulturu i informisanje.

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija