Društvo

Pada odluka o svadbama i koncertima: Sednica Kriznog štaba u petak, Srbija pred popuštanjem mera?

Komentari

Autor: Tanjug

11/05/2021

-

12:44

Pada odluka o svadbama i koncertima: Sednica Kriznog štaba u petak, Srbija pred popuštanjem mera?
Pada odluka o svadbama i koncertima: Sednica Kriznog štaba u petak, Srbija pred popuštanjem mera? - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Sednica kriznog štaba, na kojoj će biti razmatrana epidemiološka situacija, biće održana u petak, kada bi mogla da bude i doneta odluka o protokolima po kojima bi bilo moguće održavnje koncerata i organizacija kongresa, seminara, ali i proslava. 

E-Stock/Časlav Vukojčić

 

Očekuje se da će nova sednica Kriznog štaba, na kojoj će biti doneta odluča biti održana u petak. 

To je potvrđeno je Tanjugu u vladi. Na poslednjoj sednici kriznog štaba, koja je održana 7. maja, odlučeno je da ugostiteljski objekti mogu da rade i u zatvorenom delu, uz poštovanje svih mera i bez muzike do 22 sata, dok je i dalje na snazi zabrana okupljanja za više od pet osoba.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Naime, restriktivne mere, kojima su građani Srbije povrgnuti poslednjih godinu dana, menjaju se u skladu sa aktuelnim brojem zaraženih, ali i popunjenošću kapaciteta u bolnicama. 

Novi presek: Smanjuje se broj obolelih, preminulo 18 osoba

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je ranije danas da očekuje da Krizni štab usvoji protokole za organizaciju koncerata i drugih događaja događaja.

"Poslali smo Kriznom štabu pre više nedelja protokole koje je sačinio Gradski zavod za javno zdravlje, a koji se odnose na proceduru organizacije kongresa, seminara, svadbi, koncerata i festivala. Očekujem da ovi protokoli budu prihvaćeni i da ljudima koji rade u ivent industriji kažemo kada će moći ponovo da organizuju događaje", rekao je Vesić ranije danas.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Srbije Mirsad Ðerlek istakao je juče da ako Srbija ostvari cilj da do kraja juna ima tri miliona revakcinisanih, od jula se možemo nadati i normalizaciji života uključujući i održavanje svadbi.

"Veoma je važno da sada budemo disciplinovani i da ne idemo sa prebrzim popuštanjem mera jer su neke zemlje koje su imale dosta revakcinisanih a brzo popustile mere imale probleme, jer su im ostali džepovi infekcije", rekao je Ðerlek.

U Srbiji je poslednjih dana primetan pad broja obolelih, juče je novozaraženih bilo 918, a preminulo je 18 osoba.

Komentari (0)

Srbija