Društvo

Pred nama najhladniji dan ove nedelje - košava polako slabi, temperatura do 14 stepeni Celzijusa

Komentari

Autor: Euronews Srbija

27/10/2021

-

07:29

Euronews Srbija • Vremenska prognoza

veličina teksta

Aa Aa

Pred nama je najhladniji dan ove nedelje. I dalje se nalazimo pod uticajem anticiklona koji čini da vreme bude vedro i sunčano, a stalni priliv hladnog vazduha donosi nam hladna jutra i prohladne dane, rekla je meteorolog Euronews Srbije Ljubica Gojković.

"U većem delu zemlje danas će biti sunčano, sa ponekim prolaznim oblakom. Jedino će zapad zemlje zahvatiti nešto veća oblačnost. Padavina neće biti, ali će se magla i niska oblačnost u ovim predelima zadržati tokom prepodneva", kaže Gojković. 

Kako je dodala, temperatura ovog jutra je bila oko nule u većem delu zemlje, dok je toplije bilo jedino u Beogradu gde je izmereno pet stepeni Celzijusa. Gojković objašnjava da ovako hladna jutra nisu uobičajena za kraj oktobra i da spadaju u domen "ispod normale" za ovo doba godine.

profimedia

 

"U najtoplijem delu danu temperatura neće prelaziti 14 stepeni Celzijusa. Najtoplije će biti u Timočkoj krajini, dok će najsvežije biti na jugozapadu gde temperatura neće prelaziti 10 stepeni", dodaje Gojković.

Kaže da košava, koja je prethodnih dana duvala, sada postepeno oslabljuje, pa će vetar biti slab i promenljivog pravca. Međutim, mirno vreme, bez vetra, neće dugo potrajati jer, kako objašnajva, već će u petak biti pojačan jugoistočni vetar koji će početi da struji u košavskom području. 

Gojkoivć dodaje da, kako je najavljeno, on će duvati sve do sredine sledeće nedelje.

"U narednim danim, usled stabilne atmosferske situacije, možemo očekivati slično vreme. Sunčano, sa malo oblaka i temperaturom oko 15 stepeni biće do petka, dok se za vikend očekuje blago otopljenje", kaže ona i dodaje da je promena vremena najavljena je za početak sledeće nedelje, kada će nam ciklon sa Mediterana doneti nešto veću količinu padavina.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija