Društvo

Novi korona presek: I dalje visok broj novozaraženih, preminule 64 osobe

Komentari

Autor: Euronews Srbija

27/10/2021

-

15:16

Novi korona presek: I dalje visok broj novozaraženih, preminule 64 osobe
Novi korona presek: I dalje visok broj novozaraženih, preminule 64 osobe - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji je za poslednja 24 sata testirano 24.490 osoba od čega je pozitivno njih 6.948. Od posledica bolesti kovid 19 preminule su 64 osobe.

Na respirator je priključeno 277 pacijenata.

Podstimo,u Srbiji je u utorak skočio broj novozaraženih, kada je registrovano 7.840 pozitvnih od 26.498 testiranih. Od posledica bolesti kovid 19 preminule su 63 osobe.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić danas je izjavila da za sada neće biti produženja važenja kovid propusnica na 24 sata. Ona je istakla da je je vakcinacija protiv koronavirusa odgovor na pandemiju i da "tu imamo, polako, rast - prešli smo 55 odsto vakcinisanih i to je ono što je najvažnije".

Brnabić je, govoreći o mogućnosti da učenici pređu na onlajn nastavu, objasnila da Institut za javno zdravlje Srbije "Batut" razmatra sa medicinskim delom Kriznog štaba i sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja šta bi bile dalje preporuke za škole.

"Oni će u četvrtak imati još jedan sastanak, kada će Kriznom štabu dati svoju preporuku. Ono što je meni izuzetno važno i što mislim da ne treba da se menja jeste da deca od prvog do četvrtog razreda osnovne škole nastave da idu u školu", prenela je Brnabić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija