Društvo

Tinejdžer (17) preminuo od posledica koronavirusa

Komentari

Autor: Euronews Srbija

05/11/2021

-

16:09

Tinejdžer (17) preminuo od posledica koronavirusa
Tinejdžer (17) preminuo od posledica koronavirusa - Copyright E-Stock/Dušan Milenković

veličina teksta

Aa Aa

Sedamnaestogodišnji tinejdžer preminuo je juče od posledica kovida 19 na Institutu za majku i dete u Beogradu, potvrđeno je za Euronews Srbija.

Nalazio se na Odeljenju intenzivne nege gde je bio priključen na respirator.

Podsetimo, zbog situacije sa koronavirusom u zemlji, Krizni štab je na jučerašnjoj sednici usvojio predlog Tima za škole kojim se predviđa da osnovci i srednjoškolci ne idu u škole od ponedeljka, 8. novembra do petka, 12. novembra - sa vikendima, to je ukupno devet dana.

Oktobar najteži mesec u Srbiji

Oktobar je bio najteži mesec u Srbiji od početka epidemije, što se tiče novozaraženih virusom korona i umrlih zbog komplikacija kovida. Samo u tom mesecu registrovano je oko 200.760 inficiranih, dok je prema zvaničnim podacima umrla 1.721 osoba. 

Koliko su podaci za oktobar zabrinjavajući najbolje govori to što je prošle godine bilo potrebno devet meseci (od 6. marta do 4. decembra ), da bi se dostigla brojka od ukupno 200.000 zaraženih.

U oktobru je kovid, prema zvaničnim podacima, odneo 1.721 život. Poređenja radi, Srbija je ukupan broj od 1.700 preminulih dostigla početkom decembra prošle godine, što znači da je u oktobru od kovida umrlo isto ljudi kao u prvih devet meseci epidemije.

Oktobar je bio mesec i kada je Srbija zvanično prešla brojku od milion registrovanih slučajeva kovida – na kraju meseca ukupan broj je bio 1.142.749. 

Ali nije samo oktobar bio težak mesec. Korona već dugo bukti u Srbiji, te je i u septembru broj inficiranih bio izezuzetno visok – 179.056. Neslavni rekord epidemije sa 8.467 novozaraženih u jednom danu zabeležen je 28. septembra.

Jedino što u sumornim oktobarskim podacima teši je da stopa smrtnosti nije povećana, već je ostala na nivou od 0,85 odsto

Komentari (1)

Mirjana

05.11.2021 18:00

Strašno. A danas donose odluku da kafići, kladionice, kockarnice mogu da rade 24 sata. Katastrofa.

Srbija