Društvo

Ledenice zasule Gorobilje: Grad protutnjao kroz požeška sela, pričinjena šteta na usevima

Komentari

Autor: RINA

05/11/2021

-

18:28

Ledenice zasule Gorobilje: Grad protutnjao kroz požeška sela, pričinjena šteta na usevima
Ledenice zasule Gorobilje: Grad protutnjao kroz požeška sela, pričinjena šteta na usevima - Copyright foto: RINA

veličina teksta

Aa Aa

Dugo najavljivane padavine u Srbiji, zahvatile su i zapadni deo zemlje, a prema navodima Novosti reka Jadar od Krivajice prema Zavlaci i Osečini, napunila je i prepunila korito.

Osim toga, kiša koja je padala tokom čitavog dana, na teritoriji opštine Požega pretvorila se u grad veličine klikera, koji je padao oko deset minuta u selu Gorobilje, a tom prilikom pričinjena je materijalna šteta na poljoprivrednim usevima.

"Na svu sreću, za mnoge kulture sezona je završena, ko je imao šta da ubere i proda, to je na vreme učinio i nije bilo velike štete. Malina koje ima najviše u ovom kraju već je smeštena u hladnjače i čeka cenu. Mnogo muka je nas seljake snašlo, naročito zbog vremenskih neprilika, sa kojima smo se borili čitave godine, a evo ne zaobilazi ni sad u novembru", kazao je za RINU Filip Paunović iz Gorovilja.

Usled najavljenih padavina prate se i nivoi reka u Zapadnoj Srbiji koje su u prethodnom periodu često plavile, kako bi svaka mogućnost njihovog ponovnog izlivanja bila svedena na minimum.

"Intenzivno pratimo situaciju na rekama, za sada nema razloga za strah od izlivanja, ali su sve službe u stanju pripravnosti ukoliko se pojača intezitet padavina i dođe do određenih nepredviđenih situacija", izjavio je za RINU predsednik opštine Požega Đorće Nikitović.

 

 

Komentari (0)

Srbija