Društvo

Puzović: Situacija u Srbiji uprkos padavinama stabilna, neće biti prizora poput onih u BiH

Komentari

Autor: Pink

06/11/2021

-

13:40

Puzović: Situacija u Srbiji uprkos padavinama stabilna, neće biti prizora poput onih u BiH
Puzović: Situacija u Srbiji uprkos padavinama stabilna, neće biti prizora poput onih u BiH - Copyright Euronews/Nataša Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Situacija u Srbiji potpuno je stabilna uprkos obilnim padavinama, i neće biti prizora sličnih onima u Bosni i Hercegovini, rekao je direktor Srbijavoda Goran Puzović.

"Sistem je podignut. Najveće padavine bile su na severu, i u Zapadnoj Srbiji. Došlo je do podizanja vodostaja, ali nigde nemamo probleme. Bilo je nekoliko lokalnih izvlivanja, ali na nebranjenim područjima, odnosno tamo gde nemamo nasipe", naveo je Puzović za televiziju Pink.

Kako je dodao, situacija je potpuno stabilna, i očekuje se da će danas kiša prestati da pada.

"Imaćemo dva dana pauze. Novi talas je najavljen za ponedeljak ili utorak, ali u znatno manjem obimu nego što je to bilo u ovom periodu", rekao je.

Tanjug/Sava Radovanović

 

 

Korito Drine je prazno, ističe, što znači da će primiti talas koji dolazi iz Bosne, a svi koji su juče bili na vežbi "Sistem 2021" ostaće u pripravnosti.

U mestu Šabačka Kamenica, gde je bilo nekoliko izlivanja, građani su pristali da se izgradi novi nasip, i na proleće bi i tu trebalo da se izgradi novi objekat, rekao je Puzović.

Naglasio je, ipak, da potpuna bezbednost ne postoji, i da su u prethodnim mesecima bile poplavljene i zemlje poput Nemačke, Grčke ili Kine.

"Klimatske promene uzimaju maha, i biće ih sve više, ali naš zadatak je da gradimo nove objekte i saniramo one koji su oštećeni", zaključio je Puzović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija