Društvo

Novi korona presek: Preminuo 61 pacijent u poslednja 24 sata

Komentari

Autor: Euronews Srbija

10/11/2021

-

15:32

Novi korona presek: Preminuo 61 pacijent u poslednja 24 sata
Novi korona presek: Preminuo 61 pacijent u poslednja 24 sata - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

U protekla 24 časa, u Srbiji je na koronavirus testirano 18.813 osoba, od čega je pozitivno bilo njih 4.606. Preminula je 61 osoba.

Na respirator je priključeno 277 pacijenata.

Podsetimo, juče je u Srbiji bilo 5.103 osobe pozitivne na koronavirus, a od posledica kovida 19 preminule su 62 osobe.

Tek kada budemo imali manje od 1.000 zaraženih virusom korona na dnevnom nivou možemo reći da smo uspeli da stabilizujemo epidemiološku situaciju, kaže državni sekretar MInistarstva zdravlja dr Mirsad Đerlek.

On je za Euronews Srbija rekao da očekuje, ukoliko broj inficiranih ne padne ispod 1.000, da će Ministarstvo zdravlja na sledećoj sednici Kriznog štaba tražiti restriktivnije mere, a pre svega da kovid propusnice važe 24 sata.

"Stav Ministarstva zdravlja je da se na svakih sedam do deset dana analizira epidemijska situacija i postepeno uvode restriktivnije mere, ali bez lokdauna. Treba postepeno uvoditi mere koji će imati što veći efekat, a manje posledice. Mora biti sve usklađeno sa Ustavom i ljudskim pravima”, rekao je Đerlek.

Prisustvo delta plus soja koronavirusa nije detektovano u Srbiji potvrdila je  za Euronews Srbija virusolog dr Tanja Jovanović.

Ipak, epidemiolozi smatraju da je pitanje dana kada će ova varijanta biti prisutna u našoj zemlji, posebno uzimajući u obzir da je prošle nedelje delta plus otkriven u susednoj Hrvatskoj.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija