Društvo

U Srbiji danas smena sunca i oblaka, prijatno jesenje vreme

Komentari

Autor: Euronews Srbija

15/11/2021

-

07:12

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji će  danas biti smena sunca i oblaka, a slaba kiša padaće samo u Timočkoj Krajini. Najviša dnevna temperatura biće oko 11 stepeni.

"Srbija se nalazi između ciklona na jugozapadu i anticiklona na severoistoku, a zbog blizine i razlike u pritiscima ova dva sistema vetar duva pojačanim intenzitetom. Susretanje vetrova ova dva sistema iznad naše zemlje uzrokuje razvoj oblačnosti koja će mestimično doneti slabe padavine", kaže meteorološkinja Ljubica Gojković.

Dodaje da će danas biti oblačno na zapadu i istoku zemlje, dok će se u ostalim predelima smenjivati sunce i oblaci. Slaba kiša padaće samo u Timočkoj Krajini i to u večernjim satima.

Temperatura se neće bitnije menjati u odnosu na prethodne dane. Jutarnja oko i malo iznad nule, a tokom dana se očekuje oko 11 stepeni.

Vetar će u najtoplijem delu dana duvati umerenim intenzitetom, dok će samo na jugu Banata biti i nešto jačih udara vetra. 

Već sutra se očekuje njegovo jačanje, te će u košavskom području duvati jak do olujni jugoistočni vetar.

Do srede nas očekuje vreme slično današnjem, međutim u četvrtak nam sa severozapada pristiže hladan front koji će oslabiti pri premeštanju preko Evrope. Neće biti osetnijeg zahlađenja, ali će ipak doći do povećanja oblačnosti koja će mestimično doneti slabe padavine.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija