Društvo

Pred nama kišovit dan, sutra stiže novo zahlađenje - temperatura neće prelaziti 12 stepeni

Komentari

Autor: Euronews Srbija

08/11/2021

-

07:15

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Nakon kratke pauze, danas nas očekuju slabe i umerene padavine koje će do kraja dana zahvatiti celu Srbiju. Kiša je tokom ranih jutarnjih sati počela da pada na severu i zapadu zemlje, a sa prolaskom hladnog fronta nešto veće količina padavina zahvatiće i centralne predele Srbije. 

"Toplo, ali oblačno i bez kiše biće samo na krajnjem jugu i jugoistoku, gde će tek u večernjim satima mestimično biti slabih padavina", kaže meteorološkinja i urednica vremenske prognoze Euronews Srbija Srbija Ljubica Gojković.

Ona je navela da će se zahlađenje danas osetiti u predelima severno od Kragujevca, gde će pod uticajem toplog vazduha sa juga hladan front biti usporen.

Jutarnja i dnevna temperatura se u severnijim predelima neće bitnije razlikovati, dok se i danas na jugu i jugoistoku očekuje oko 18 stepeni.

Do kraja dana hladan vazduh stiže i do juga zemlje, te će već sutra prohladno biti u celoj Srbiji.
Vetar sa prolaskom fronta menja svoj pravac. Danas i sutra duvaće severozapadni vetar, slabog i umerenog intenziteta.

Sutra nas očekuje slično vreme, prohldno, ali sa nešto manje padavina, dok će već od srede doći do blage stabilizacije. Tada će se Srbija ponovo naći pod uticajem anticiklona. Oblaka će biti i narednih dana, ali bez padavina, a košava će u sredu početi da duva pojačanim intenzitetom.

Temperatura u većini mesta neće prelaziti 12 stepeni, a krajem nedelje očekuje se i dodatno zahlađenje.

Oprez u vožnji

Magla i slabija vidljivost, kiša i mokar kolovoz, danas mogu vozačima biti glavni uzroci neprijatnosti za vreme vožnje, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Vidljivost je smanjena na stotinak metara, na području Smederevske Palanke, Batočine, Pojata, Kraljeva, na autoputu Miloš Veliki kod Lajkovca i Takova, u leskovačkoj kotlini, grdeličkoj, sićevačkoj i ovčarsko kablarskoj klisuri, ali je može biti i na ostalim putevima pored reka i jezera.

Ne žurite i budite strpljivi kada vozite u koloni, povećajte odstojanje i ne ulazite u rizična preticanja, savetuje AMS S.

Prema informacijama Uprave granične policije, dobijenim u 05.45 časova, teretna vozila na graničnim prelazima na izlazu iz zemlje čekaju više sati.

Na Kelebiji teretnjaci se zadržavaju šest sati, na Horgošu, Gradini i Šidu po pet sati, a na Batrovcoma tri sata.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija