Društvo

Pred nama tmuran i hladan dan, za vikend se očekuje promena

Komentari

Autor: Euronews Srbija

18/11/2021

-

07:28

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji će danas biti tmurno i hladnije vreme, a u južnim predelima i na višim planinama moguća je i kiša. Maksimalna dnevna temperatura biće 9 stepeni Celzijusovih.

Ciklon sa Atlantika i njegov hladan front juče su tokom dana stigli do Evrope, a zapad kontinenta zahvatili su oblaci i zahlađenje. Zbog nešto severnijeg položaja ovog sistema do naše zemlje stiže oslabljen front te neće doći do većih padavina, ali će biti oblačno i malo svežije. Tokom celog dana niska oblačnost zaklanjaće sunce iznad naše zemlje, te će vreme biti tmurno i prohladno. Slaba kiša očekuje se samo na višim planinama u južnim predelima Srbije, a vetar koji duva iz pravca severozapada činiće da subjektivni osećaj bude da je hladnije nego što jeste.

Temperatura se ovog jutra kretala oko 5. podeljka. Zahlađenje ćemo osetiti tokom dana, kada će biti za svega nekoliko stepeni toplije nego što je to bilo u jutarnjim satima. U većini mesta u najtoplijem dalu dana očekuje se oko 9 stepeni, a samo će na krajnjem istoku biti malo toplije.

Vetar danas umeren i povremeno pojačan iz pravca severozapada, a nešto jačih udara biće samo u Timočkoj Krajini. Pojačan vetar pozitivno utiče na smanjenje zagađenosti vazduha, jer sprečava taloženje opasnih zagađujućih materija iznad jednog mesta, te će danas, kao i prethodnih dana kvalitet vazduha u većini mesta biti dobar.

Narednih dana ponovo se iznad Srbije uspostavlja polje visokog vazdušnog pritiska. Već sutra dolazi do delimičnog razvedravanja, a od vikenda i do blagog otopljenja. U subotu i nedelju temperatura će dostizati i 14. podeljak, ali ovakvo vreme neće dugo potrajati jer nas već od utorka očekuje novo naoblačenja i slabe padavine.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija