Društvo

Na Limanu osvanule nalepnice sa natpisom "Bulevar Ratka Mladića", prelepljene preko imena ulica

Komentari

Autor: 021.rs

20/11/2021

-

15:01

Na Limanu osvanule nalepnice sa natpisom "Bulevar Ratka Mladića", prelepljene preko imena ulica
Na Limanu osvanule nalepnice sa natpisom "Bulevar Ratka Mladića", prelepljene preko imena ulica - Copyright 021.rs

veličina teksta

Aa Aa

U novosadskoj četvrti Liman jutros su osvanule nalepnice sa natpisom "Bulevar Ratko Mladić", koje su prelepljene preko tabli sa pravim nazivima ulica, piše portal 021.rs. Kako su naveli stanovnici, nalepnice sa imenom osuđenom ratnog zločinca su uglavnom zalepljene preko tabli sa imenom ulice Narodnog fronta.

Građani navode da su na nekim mestima komšije već skinule natpise, ali da većina i dalje stoji jer ih je teško ukloniti, što zbog lepka, što jer su na visini.

021.rs

 

Kako piše ovaj portall, na Limanu III I IV, gde je Srpska napredna stranka letos izgubila izbore za Mesne zajednice, od avgusta traje iscrtavanje trbojki po fasadama zgrada i pored protivljenja građana, a do sada nije otkriveno ko su ti "noćni moleri". Upravo na tim trobojkama našle su se i nalepnice sa imenom osuđenom ratnog zločinca. 

Podsetimo i da je u Novom Sadu poslednjih dana uništeno nekoliko grafita sa likom Ratka Mladića i to su uglavnom radili aktivisti LSV, stranke koja je okačila na svom sedištu i veliki trasprent na kojem je pisalo "Mladić ratni zločinac osuđen za genocid". 

021.rs

 

Na ove akcije nepoznate osobe, od kojih je neke policija i identifikovala, pisale su pogrdne poruke na zgradi LSV, gađali zgradu jajima i skinuli tarsparent. 

Tenzije oko murala Ratku Mladiću trajale su i u Beogradu. Zbog murala Mladiću poslednjih dana održana su dva protesta tokom kojih je intervenisala policija razdvajajući aktiviste NVO i grupe mladića koji su pokušavali da odbrane mural i koji poslednjih dana dežuraju pored njega. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija