Društvo

Od sutra neposredna nastava u svim školama u Srbiji, a pojedinačna odeljenja će ipak ići kombinovano i onlajn

Komentari

Autor: S. T.

21/11/2021

-

09:44

Od sutra neposredna nastava u svim školama u Srbiji, a pojedinačna odeljenja će ipak ići kombinovano i onlajn
Od sutra neposredna nastava u svim školama u Srbiji, a pojedinačna odeljenja će ipak ići kombinovano i onlajn - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

U svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji đaci će od sutra, 22. novembra imati neposrednu nastavu, odlučio je Tim za škole. 

Oni odluku o nastavi u školama donose na osnovu izveštaja o epidemiološkoj situaciji na nivou svake lokalne samouprave, ali i izveštaja škola o broju zaraženih učenika i nastavnika. 

To ipak ne znači da će svi učenici od sutra biti u školskim klupama. Naime, ukoliko u odeljenju sa 16 i manje učenika ima troje zaražene dece virusom korona to odeljenje prelazi na onlajn nastavu deset kalendarskih dana. Prema poslednjem preseku takvih je odeljenja bilo 11 u osnovnim i srednjim školama u Srbiji. 

Pravilo je da se veća odeljenja sa 17 i više učenika, ukoliko se pojavi dvoje zaražene dece dele u dve grupe i da grupe idu po kombinovanom modelu. Takvih odeljenja je 88. Ukoliko se u grupi pojave tri slučaja infekcije učenika, samo ta grupa prelazi na onlajn nastavu 10 kalendarskih dana.

Trenutno je u osnovnim i srednjim školama šest grupa koje su prešle sa kombinovanog na onlajn model.

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema "Servis javnog zdravlja" koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut" u nedelji od 8. novembra do 18. novembra 2021. godine broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 2.505 (0,33 odsto) obolelih.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija