Društvo

Lončar sa direktorom Fajzera u Srbiji razgovarao o novom leku protiv korone, kao i o budućoj saradnji

Komentari

Autor: Tanjug

21/11/2021

-

10:30

Lončar sa direktorom Fajzera u Srbiji razgovarao o novom leku protiv korone, kao i o budućoj saradnji
Lončar sa direktorom Fajzera u Srbiji razgovarao o novom leku protiv korone, kao i o budućoj saradnji - Copyright Tanjug/Ministarstvo zdravlja/Aleksandar Angelovski

veličina teksta

Aa Aa

Ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar razgovarao je danas sa regionalnim direktorom kompanije Fajzer Mohamedom Hamamom, koji boravi u poseti našoj zemlji.

Razgovarano je o detaljima potpisanog ugovora o kupovini leka kompanije Fajzer protiv koronavirusa, dinamici isporuke kao i o budućim modalitetima saradnje, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Direktor Fajzera istakao je zadovoljstvo saradnjom sa ministrom zdravlja i posebno naglasio posvećenost i čvrstu opredeljenost naše zemlje da se koronavirus stavi pod kontrolu i savlada.

"Znam da ste do sada učinili veoma mnogo u cilju kontrole epidemije, a Vašu posvećenost ilustruje i to što smo se sastali u veoma kratkom roku i to tokom vikenda. Radujem se daljoj saradnji i zajedničkim aktivnostima u cilju okončanja pandemije", kazao je Hamam.

Ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar zahvalio je kompaniji Fajzer na saradnji i naročito na odnosu koji imaju prema našoj zemlji.

"Ugovor o nabavci ovog leka kompanije Fajzer do sada su potpisale SAD, Australija, Velika Britanija i još jedna velika i važna zemlja - Srbija. To najbolje govori o tome koliko je danas Srbija i sve ono što smo tokom pandemije uradili, poštovano i cenjeno u svetu", istakao je ministar zdravlja.

Komentari (0)

Srbija