Društvo

Stanar iz urušene zgrade u Vidovdanskoj ulici: Stanovi su nam obijeni, ne znamo ko je krivac

Komentari

Autor: Euronews Srbija

27/11/2021

-

16:45

Stanar iz  urušene zgrade u Vidovdanskoj ulici: Stanovi su nam obijeni, ne znamo ko je krivac
Stanar iz urušene zgrade u Vidovdanskoj ulici: Stanovi su nam obijeni, ne znamo ko je krivac - Copyright Privatna arhiva

veličina teksta

Aa Aa

Stefan Hinić, jedan od stanara zgrade u Vidovdanskoj ulici čiji se deo urušio pre nekoliko meseci, rekao je za Euronews Srbija da mu je stan obijen.

Kako Hinić navodi, on je u inostranstvu, a video-snimak i fotografije obijenog stana mu je poslao brat. Dodao je da su stanovi obijeni i drugim stanarima, a da ne znaju kada se to dogodilo jer se, kako kažu, "zgrada navodno čuva".

"Tužićemo nadležne od policije do sekretarijata, opštine i grada. Zgrada i naša imovina je trebalo da budu čuvani. Nakon što smo ih pozvali, policija je bila, uzela izjave i otišla. To je sve. Kada smo već iseljeni prinudno i nama nije bilo dozvoljen boravak u zgradi, obećano je da će sve stvari biti čuvane. Niko od komunalne milicije i ko je već trebalo tamo da bude, nije bio", kaže Hinić.

"Suština je da nama nisu dali da se lepo iselimo i ponesemo stvari, iseljeni smo praktično u vešu, a lopovima je Sektetarijat dozvolio da nas pokradu i da nam upadaju u stanove, jer niko nije čuvao te naše stvari. Nama je samo jednom na po 45 minuta dovzoljeno u avgustu da uđemo i uzmeno nakit, uspomene i slike i sada su nam lopovi sve odneli", dodao je.

Zgrada u Vidovdanskoj ulici, na Crvenom krstu u Beogradu, prvi put se obrušila 16. jula usled radova na gradilištu pored objekta, a onda se drugo urušavanje dogodilo samo četiri dana kasnije. Na svu sreću, nije bilo povređenih, stanari su evakuisani još pri prvom obrušavanju, a Grad Beograd im je omogući privremeni smeštaj.

Odgovorni za urušavanje zgrade, investitor izgradnje B.S, kao i tri izvođača radova - M.R, G.M. i D.R, saslušani su u avgustu, a oštećeni stanari su saslušani u oktobru. Još uvek niko nije osuđen kao odgovorno lice.

Preporuka za vas

Vesić nakon sastanka sa stanarima iz Vidovdanske: Grad diže novu zgradu, za oko godinu dana svima stanovi iste kvadrature

Komentari (0)

Srbija